Alex Zanardi ha tingut un greu accident a la carretera mentre s'entrenava amb la bicicleta
Ciclisme adaptat

El campió paralímpic Alex Zanardi té un greu accident mentre s'entrena amb la bicicleta

Redacció Esport3Actualitzat

L'expilot de Fórmula 1, dues vegades campió de la CART i medalla d'or en ciclisme paralímpic Alex Zanardi ha tingut un greu accident aquest divendres mentre s'entrenava amb la bicicleta a Itàlia.

L'agència de notícies ANSA informa que Zanardi, de 53 anys, ha perdut el control de la bicicleta i posteriorment ha xocat contra un camió que circulava a gran velocitat pel carril contrari. L'esportista ha estat traslladat en helicòpter a un hospital Policlinic Santa Maria Alle Scotte de Siena. 

 

A última hora d'aquest divendres a la nit, l'hospital ha emès un comunicat informant sobre l'estat de Zanardi

"La intervenció de neurocirurgia a la que ha estat sotmès l'atleta a causa del greu trauma al cap ha començat a les 19:00 i ha acabat poc abans de les 22:00. El pacient ha estat traslladat a continuació a cures intensives. Les seves condicions de salut són molt greus".

 

El 15 de setembre del 2001, l'italià va perdre les dues cames en un terrible accident a Lausitzring, quan competia en una cursa de la CART. Havia perdut gairebé tota la sang i va salvar la vida de miracle després de patir fins a set aturades cardíaques.

Anys després, Zanardi va guanyar la medalla d'or en ciclisme als Jocs Paralímpics de Londres 2012 a la contrarellotge individual H4 i a la prova individual de carretera H4. A Rio de Janeiro 2016 també es va imposar en la mateixa disciplina.

 


 

Anar al contingut