El Reial Madrid, vigent campió de l'Eurolliga (Reuters)
El Reial Madrid, vigent campió de l'Eurolliga (Reuters)
Bàsquet

El campió de l'Eurolliga ingressarà un milió d'euros per aixecar el trofeu

El president executiu de la competició europea, Jordi Bertomeu, ha anunciat aquest divendres les principals novetats de cara a la nova temporada, entre les quals destaca un nou sistema de distribució econòmica

Pau RodríguezActualitzat

El president executiu de l'Eurolliga, Jordi Bertomeu, ha revelat aquest divendres les novetats que presentarà la competició europea de cara a aquesta nova temporada. Entre les noves normes, destaca el premi d'un milió d'euros per a l'equip que aixequi el proper mes de maig el trofeu de l'Eurolliga.

Aquest incentiu econòmic serà possible gràcies al nou sistema de distribució econòmica que s'implantarà a la competició. "Fins ara, tres quartes parts dels diners recaptats en cada país s'havien de redistribuir entre els equips participants d'aquell país, mentre que ara aquell percentatge es redueix al 47 per cent, passant la resta, el 53 per cent, a repartir-se per mèrits esportius", ha explicat Bertomeu en un esmorzar informatiu celebrat a Madrid.

Amb aquest nou sistema de distribució, no només el campió ingressarà més diners, també ho faran la resta dels equips destacats. El finalista de la competició s'endurà 400.000 €, i els dos altres participants de la Final Four obtindran uns beneficis de 200.000 € i 100.000 € respectivament.

A més, tots els equips que participin en aquesta nova edició de l'Eurolliga ingressaran com a mínim 150.000 € i, per cada partit guanyat, els clubs s'enduran 35.000 € en comparació als 7.000 € que guanyaven aquestes darreres temporades. Una altra de les novetats de cara a aquesta nova edició de l'Eurolliga és la implantació progressiva d'un "fair play" financer que no castigarà els clubs aquesta temporada "però sí en els propers anys", segons Bertomeu.

Pel que fa al vessant esportiu, el president ha mostrat la seva preocupació davant "les faltes tàctiques i pels tirs lliures al final del partit, que fa els partits interminables". Per acabar, Bertomeu també s'ha mostrat ferm contra els partits de seleccions enmig de la temporada que la FIBA vol implantar a partir del 2017. "En el context actual, els clubs no estan per aturar les competicions".

El FC Barcelona Lassa serà l'encarregat d'inaugurar la nova edició de l'Eurolliga el dijous 15 d'octubre. Els homes de Xavi Pascual viatjaran a Turquia per enfrontar-se al Pinar Karsiyaka Izmir en un partit que es podrà seguir en directe per Esport3.

Anar al contingut