Josep Maria Bartomeu, president del Barça, posant-se unes ulleres de realitat virtual
Barça

El Camp Nou es converteix en el primer estadi d'Europa amb cobertura 5G

Josep Maria Bartomeu ha assistit al Mobile World Congress a una demostració del que la cobertura 5G permetrà a l'estadi blaugrana

Actualitzat

El Camp Nou ja és el primer estadi d'Europa amb cobertura 5G permanent a les grades i en el terreny de joc, un desplegament tecnològic que està operatiu des d'aquesta setmana i que permetrà al FC Barcelona i a Telefónica explorar noves formes de transmetre l'esport.

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu; el president de Telefónica Espanya, Emilio Gayo; el conseller delegat de GSMA, John Hoffman; i el CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, han presentat aquest dimarts, al Mobile World Congress (MWC) el projecte Estadi 5G-La Realitat Immersiva en l'Esport. Aquesta iniciativa aprofita l'alta velocitat i la baixa latència de la tecnologia de cinquena generació per emetre continguts immersius que permeten gaudir d'un partit des de casa com si fossis al camp.

"Fa dos anys, vam presentar en aquest congrés el Barça Innovation Hub (BIH), una aposta del club per les noves tecnologies i la innovació al món de l'esport. Avui portem aquest nou projecte, però n'hi haurà alguns més, perquè estem disposats a seguir recolzant i invertint en la tecnologia per fer un món millor", ha manifestat Josep Maria Bartomeu.

Durant l'esdeveniment, s'ha dut a terme una retransmissió en directe, amb càmeres de vídeo 360º connectades per 5G, des del Camp Nou, així com continguts exclusius d'un entrenament del Barcelona a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, i un tour per l'estadi. Bartomeu i Gayo ha pogut gaudir de l'experiència utilitzant ulleres de realitat virtual (VR).

Per a Bartomeu, és "un gran orgull" que el Camp Nou sigui el primer estadi de futbol amb cobertura 5G interna, una tecnologia que també s'ha instal·lat a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

"El Camp Nou és l'estadi més gran d'Europa i, quan l'Espai Barça sigui una realitat, tindrà capacitat per a 105.000 espectadors. Gràcies a l'acord entre el FC Barcelona i GSMA, amb la participació de Telefónica, hem posat el Camp Nou com un laboratori d'innovació a disposició de la tecnologia més avançada en telefonia mòbil, el 5G", ha destacat el president de l'entitat blaugrana.

El Cowboy Stadium, l'estadi dels Cowboys de Dallas de la NFL, era l'únic amb 5G al món, fins ara. El Camp Nou es converteix en el primer d'Europa.

ARXIVAT A:
Mobile World Congress
Anar al contingut