Mundial

El Camerun queda eliminat del Mundial després de perdre amb Dinamarca 1-2

El Camerun s'ha convertit en la primera selecció que cau eliminada al Mundial de Sud-àfrica després de perdre davant Dinamarca 1-2. Els "lleons indomables" volien refer-se de la derrota patida enfront el Japó en la primera jornada i, malgrat que han començat avançant-se 1-0 amb gol d'Eto'o, han acabat perdent. Bendtner, a la primera part, i Rommedahl, a la segona, han capgirat el marcador i mantenen les opcions dels nòrdics, que es jugaran la classificació per als vuitens de final amb Holanda.

El Camerun no ha estat a l'altura de les expectatives i ha dit adéu al Mundial, el primer que se celebra a l'Àfrica, a la primera de canvi. Els "lleons indomables" han sumat davant Dinamarca la segona derrota en dos partits, i això més el triomf d'Holanda contra el Japó ha suposat la seva eliminació.

L'equip camerunès ha volgut deixar enrere l'enfrontament entre algunes de les seves estrelles i la falta d'entesa entre jugadors i entrenador, i ha començat molt bé el partit. Eto'o, en el minut 10, ha aprofitat una pèrdua de Poulsen a la frontal danesa per fer l'1-0. Les aspiracions dels homes de Le Guen s'han vist truncades en el 33 quan Bendtner ha fet l'1-1 en aprofitar una bona jugada de Rommedahl des de l'extrem dret. A partir d'aquí, tant els uns com els altres han gaudit de bones i clares oportunitats per fer més gols però no han estat encertats. Eto'o ha tingut el segon gol a les seves botes però una rematada seva al límit del primer temps ha acabat estavellant-se al pal.

La segona part ha continuat amb un joc alegre i atrevit. El Camerun dominava en la possessió però els danesos, ràpids en el joc per bandes, no renunciaven al contracop. I precisament així ha estat com Rommedahl, en una excel·lent jugada individual des de la dreta, feia l'1-2 definitiu en el minut 61. En la mitja hora final Dinamarca podria haver sentenciat l'enfrontament davant la insistència del Camerun per fer l'empat però el marcador ja no s'ha alterat més.

Gràcies a aquesta victòria, Dinamarca es jugarà la classificació amb Holanda mentre que el Japó, que també té opcions, cremarà les seves opcions amb un Camerun que no s'hi jugarà res més que l'honor.