Carmelo Ezpeleta ha avançat part del calendari del pròxim Mundial de MotoGP
Carmelo Ezpeleta ha avançat part del calendari del pròxim Mundial de MotoGP
MOTOCICLISME

El calendari per al retorn del Mundial de MotoGP, ben calent

Carmelo Ezpeleta preveu una competició exprés, amb tretze curses en quatre mesos entre el juliol i el novembre

Redacció Esport3Actualitzat

Carmelo Ezpeleta ja veu la llum al final del túnel. El màxim responsable de Dorna Sports, l'empresa organitzadora del Mundial de motociclisme, ha desvelat els primers detalls de la tornada de la competició en una entrevista al portal motogp.com. Amb el protocol anticoronavirus acordat per tots els fabricants i les autoritats, l'agenda comença a poder-se quadrar.

"Esperem presentar el calendari la setmana que ve. Començarà el 19 de juliol a Jerez i l'última cursa serà al novembre. Seran 12 o 13 rondes, però encara hem de decidir els grans premis de fora d'Europa, preferentment a l'Àsia."

Ezpeleta ha explicat que es manté la candidatura de Tailàndia, Malàisia, els EUA i l'Argentina, però que caldrà esperar a finals de juliol, després de comprovar com van les dues primeres curses, per confirmar-les. També ha explicat com serà el protocol previst de testos i mesures per als pilots.

"Qualsevol pilot es farà un examen mèdic abans de tornar a rodar i, si cal, es faran testos abans de la primera cursa a Espanya. Al pàdoc hi haurà una altra prova i cada equip haurà de seguir un cert aïllament. La idea de partida és que els pilots vagin de l'hotel al circuit i del circuit a l'hotel, però serem més flexibles si d'aquí al juliol millora la situació als respectius països. La família MotoGP es limitarà a 1.300 persones o menys."

Entre les previsions de Dorna hi ha que el circuit de Barcelona-Catalunya sigui l'escenari d'un gran premi el darrer cap de setmana de setembre o el primer d'octubre, però dependrà encara de l'encaix de la resta de proves.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut