El turc Sanli intenta arribar a una pilota llarga durant el partit contra l'Armani de Milà
Sanli, un dels últims jugadors a donar positiu de covid (EFE)
Bàsquet

La covid pressiona i dificulta el calendari dels equips catalans de bàsquet

Barça i Joventut tindran problemes seriosos per completar el calendari

Jordi RobirosaActualitzat

Ja de "per se" tothom sap que el calendari del bàsquet està sobrecarregat, sobretot per als equips que juguen l'Eurolliga i que durant diverses setmanes han de disputar tres partits en sis dies, a vegades amb viatges llargs. Però l'arribada de la sisena onada de la pandèmia ha estat demolidora i ara mateix reubicar l'alt nombre de partits suspesos sembla més aviat complicat.

L'Eurolliga, sense solucions factibles

La màxima competició continental, de tan atapeïda com està, no acaba de veure solucions factibles. Madrid i Kazan van disputar un partit ajornat però, ara mateix, en la jornada 22, hi ha un equip, el Zalgiris, que té quatre partits pendents i quatre més, l'Olympiacos, el Zenit, l'Armani i el Panathinaikos amb tres. El Reial Madrid en té dos i el Barça només un, el que ha de jugar contra el CSKA, en principi el 27 de febrer. Ara mateix, una solució possible seria la d'allargar la fase regular i escurçar les tres setmanes de decalatge que hi ha entre el play-off de quarts i la final a 4.

L'Eurocopa i la Champions FIBA semblen menys afectades, ja que que tenen calendaris més esponjats. El Joventut, per exemple, està al dia i, de fet, el nombre de partits cancel·lats en tota la competició és reduït; la clau va ser que l'allau de contactes va coincidir amb una època sense partits. El Manresa també estava al dia... fins aquest dimarts, en què es va suspendre el primer partit del Top 16 contra el Treviso, matx que es disputarà el dia 10 de març.

L'ACB, pendent de la classificació final per a la Copa

Pel que fa a la Lliga ACB, hi ha també molts partits ajornats. El Barça i el Joventut en tenen tres de pendents, cosa especialment greu en el cas dels blaugranes. El Manresa està al dia. El tema és tan complicat que a hores d'ara encara no hi ha definits els vuit equips que jugaran la Copa, quan ja s'ha disputat una jornada de la segona volta.

L'Uni Girona també està patint a cor què vols les conseqüències de tot aquest garbuix. Aquest dimecres mateix, Esport3 tenia previst oferir el matx contra el Landes d'Eurolliga, que s'ha ajornat per casos de covid en l'equip català. Dissabte hi ha previst recuperar el partit contra el Dinamo Kursk, que encara es manté. Les gironines tenen un partit ajornat de Lliga, contra l'Araski. El Cadí La Seu, per la seva banda, té dos partits ajornats, tot i que tenen la "sort" de no jugar competició europea.

Pateixen els organitzadors, els clubs, els aficionats i també pateixen els mitjans de comunicació. Aquesta setmana, per exemple, Esport3 oferia sis partits de bàsquet. Tres han estat suspesos: Manresa-Treviso, Uni-Landes i el Girona-Juaristi de Leb de diumenge. I el pitjor de tot és que la pandèmia no dona traces d'acabar aviat, ans al contrari.

Anar al contingut