Hoquei patins

El Lleida i el Sarzana se citen a la final de la Europe Cup

Els catalans buscaran aixecar el títol de campió per tercera temporada consecutiva

Igual que la final de fa dos anys, Lleida i Sarzana es veuran les cares a la final de la Europe Cup. Els catalans buscaran aixecar títol europeu per tercer any consecutiu contra el conjunt italià (obviant l'edició de l'any passat, que no es va jugar per la pandèmia).

El Lleida s'ha hagut de desfer a la semifinal d'un Girona que ha plantat batalla en tot moment a Andorra. Els lleidatans, però, s'han avançat primer en el marcador, al minut 10, amb un gol de Bruno di Benedetto després d'una jugada on ha combinat potència i precisió. Els gironins no han donat el braç a tòrcer i han aconseguit l'empat a 1, al minut 17, gràcies al gol de Gerard Pujol, després d'un xut d'Àlex Grau.

A la segona part, el Lleida ha tornat a donar el cop gràcies a Andreu Tomàs Tohà al minut 37, després de creuar tota la pista. A mesura que s'anaven consumint els minuts, el Girona ha cremat totes les naus anant a la pressió i el Lleida se n'ha beneficiat al minut 50 amb un gol d'Oriol Vives.

El Caldes cau contra el Sarzana

L'altra semifinal de la jornada, que enfrontava el Caldes i el Sarzana, ha caigut favorable als italians per 4 a 1. Un resultat, que malgrat semblar exagerat, ha estat molt lluny de la realitat. La primera part ha estat molt igualada, però han estat els calderins els que han pres la iniciativa al marcador en el minut 25. Alexandre Acsensi, quan només quedava un segon perquè sonés la botzina, ha connectat una canonada des de l'altre costat de la pista que el porter italià no ha pogut aturar.

A la segona part, el Caldes ha transmès millors sensacions, segurament conscient del bon botí que tenia en el marcador. Quan semblava que els calderins podrien aconseguir el segon gol, Joan Galbas ha donat vida als italians al minut 32. El jugador s'ha anat perfilant fins a trobar l'espai per connectar un bon xut que ha significat l'1-1.

La por de cometre un error per part dels dos equips s'ha fet patent en els últims minuts. Una altra vegada Galbas, quan faltaven poc menys de 5 minuts pel final, ha aprofitat una falta directa que no ha pogut aturar el porter català, Gerard Camps. I de nou Galbas, amb una altra falta directa executada a la perfecció, ha eixamplat la diferència a l'electrònic d'Andorra. Francesco Rossi, al minut 49, ha establert el definitiu 4-1 després d'una bona jugada individual, amb el Caldes ja bolcat a l'atac.