Esports

El boxejador Manny Pacquiao anuncia la seva candidatura a president de les Filipines

Manny Pacquiao concorrerà com a candidat a president en les eleccions de 2022 a es Filipines després de ser nominat en un congrés del seu partit, el Partit Democràtic Filipí - Poder del Poble

Redacció Esport3Actualitzat

Pacquiao, elegit congressista el 2010 i senador el 2016, va ser aliat i company de partit del president filipí Rodrigo Duterte, però al juny va criticar el mandatari per no enfrontar-se a Pequín en un conflicte diplomàtic Un mes després, el boxejador va denunciar suposats casos de corrupció en el programa governamental d'ajudes per la Covid-19.

Això va provocar una guerra interna al PDP-Laban, entre la facció que dona suport a Pacquiao i la que dóna suport a Duterte.

El president Duterte, un líder autoritari que s'ha llaurat una reputació d'implacable amb la seva sagnant guerra contra les drogues, ha titllat Pacquiao d'oportunista per criticar-lo ara després d'haver-li donat suport durant cinc anys.

Pacquiao, que és idolatrat per milions de filipins, va crear polèmica per dir que s'oposa als matrimonis homosexuals, per ser un pecat contra Déu, i per donar suport a la pena de mort, no reconeguda a les Filipines.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut