El boxejador nord-americà Floyd Mayweather encapçala la llista d'esportistes més ben pagats. (Foto: Reuters)
Esports

El boxejador Floyd Mayweather encapçala la llista d'esportistes més ben pagats del món, segons la revista "Forbes"

El boxejador nord-americà Floyd Mayweather encapçala la llista d'esportistes més ben pagats, amb 105 milions de dòlars a l'any, per davant de Cristiano Ronaldo (80), segons la llista de la revista "Forbes", en què Rafael Nadal, novè amb 44,5, és el primer espanyol

Actualitzat
El boxejador nord-americà Floyd Mayweather encapçala la llista d'esportistes més ben pagats, amb 105 milions de dòlars a l'any, per davant de Cristiano Ronaldo (80), segons la llista de la revista "Forbes", en què Rafael Nadal, novè amb 44,5, és el primer espanyol.
 
Mayweather és el segon esportista --el primer va ser el golfista Tiger Woods-- que supera els 100 milions de dòlars d'ingressos en un any, i tots en concepte de guanys per combat, ja que el seu apartat publicitari es redueix a zero, segons la revista. En segon lloc apareix Cristiano Ronaldo. El davanter portuguès del Reial Madrid ha rebut en l'últim any 80 milions de dòlars: 52 en concepte de salari i 28 per contractes publicitaris.
 
El podi mundial dels esportistes més ben pagats el completa el jugador de bàsquet nord-americà LeBron James (Cleveland Cavaliers), que va ingressar 72,3 milions. L'argentí Leo Messi, l'estrella del F. C. Barcelona, és quart amb 64,7 milions, i Rafa Nadal, novè --primer espanyol-- amb un total de 44,5 milions, 30 dels quals procedeixen de contractes publicitaris.
 
El pilot de Fórmula 1 Fernando Alonso, que en anys passats va ser l'esportista espanyol més ben pagat, ocupa ara el lloc 21 en la llista general de "Forbes" amb 31 milions, la major part (29) com a salari que rep de Ferrari.

La llista dels 10 esportistes més ben pagats segons "Forbes" (en milions de dòlars):
1. Floyd Mayweather (EUA-boxa) 105
2. Cristiano Ronaldo (POR-futbol) 80
3. LeBron James (EUA-bàsquet) 72,3
4. Lionel Messi (ARG-futbol) 64,7
5. Kobe Bryant (EUA-bàsquet) 61,5
6. Tiger Woods (EUA-golf) 61,2
7. Roger Federer (SUÏ-tenis) 56,2
8. Phil Mickelson (EUA-golf) 53,2
9. Rafael Nadal (ESP-tenis) 44,5
10. Matt Ryan (EUA-futbol americà) 43,8
Anar al contingut