bàsquet

El Bilbao trenca la ratxa de victòries del Baxi Manresa a l'ACB (88-77)

El Baxi Manresa, encara sense Toolson, perd Miribilla després de cinc triomfs consecutius

Xavi LorenteActualitzat

El Baxi s'ha presentat a Miribilla amb la baixa de Ryan Toolson, encara convalescent de la seva lesió al peu esquerre. Això sí Pedro Martínez ha recuperat Dani Pérez després de gairebé un mes absent i també han tornat els engripats Dulkys, Magarity, Kravish i Mitrovic. L'ex del Manresa, Rafa Martínez, ha fet els 5 primers punts del partit. El Bilbao, que venia de guanyar al Palau Blaugrana, s'ha vist sorprès per l'encert bagenc al primer quart. Un triple d'un inspirat Dulkys ha significat el màxim avantatge visitant (17-28, minut 9). Abans del descans, l'equip d'Àlex Mumbrú ha remuntat la situació amb bons minuts de Rouselle i Schreiner (45-40, minut 20).

A la segona part, tot i un triple inicial d'Eulis Báez, el Baxi Manresa no ha pogut frenar l'embranzida dels homes de negre. El Retabet, amb un Lammers intimidador a les dues anelles, s'ha escapat fins als 14 punts (58-44, minut 25). Dani Pérez, amb dos triples i una cistella de dos, ha aguantat l'embestida basca per arribar a la fi del tercer quart vius (71-62, minut 30).

El Bilbao ha continuat portant la iniciativa en el marcador amb Jaylon Brown i Lammers tirant del carro. Dos triples consecutius de Dulkys han donat esperança als de la Catalunya central (79-74, minut 35). El Manresa s'ha quedat encallat i ha acabat cedint per 88-77. Dani Pérez amb 14 punts i Dulkys amb 15 han estat els màxims anotadors bagencs. Rafa Martínez ha tancat el matx com la referència ofensiva dels locals amb 13 punts. El Baxi encaixa la novena derrota de la lliga en 18 jornades.