Filippo Magnini, en una imatge d'arxiu
Natació

El bicampió mundial Filippo Magnini, sancionat amb quatre anys de suspensió per dopatge

L'exnedador italià, de 36 anys, retirat de la competició, es va penjar dos ors mundials, a Mont-real 2005 i Melbourne 2007

Actualitzat

La primera secció del Tribunal Nacional Antidopatge italià (TNA) ha sancionat aquest dimarts amb quatre anys de suspensió a l'exnedador Filippo Magnini, dues vegades or mundial, acusat per "dopatge o intent de dopatge", segons informen els mitjans locals. El TNA italià ha reduït a la meitat la petició inicial de la Fiscalia antidopatge, que volia una sanció de vuit anys, i ha castigat amb la mateixa sanció a Michele Santucci, que va ser company de Magnini en el relleu 4x200 metres amb la selecció italiana.
   
Magnini, que es va retirar de la natació l'any passat, i Santucci han estat sancionats per no complir amb la norma 2.2 del codi de l'Agència Mundial Antidopatge, que castiga tant als atletes efectivament dopats com als que intenten fer-ho, més enllà que això es concreti.

Magnini, de 36 anys i dues vegades or mundial, a Mont-real 2005 i Melbourne 2007, ha considerat excessiva la sanció ordenada pel TNA i ha anunciat que presentarà un recurs, en declaracions difoses pels mitjans italians.
   
"És una sentència que ja estava escrita, i per això estic molt enfadat. El fiscal em va dir durant el procés 'prou, aquesta és una qüestió personal'. Parlem d'una decisió forçada. No hi ha proves. És més, les proves demostren el contrari", ha assegurat Magnini, referint-se que els test antidopatge no van evidenciar infraccions. "Recorrerem segur", ha sentenciat l'italià, lamentant el fet que, segons ell, no ha estat sancionat per un fet sinó per una presumpta "intenció".

Anar al contingut