L'Ajax i el Bayern han empatat en un partit d'anades i vingudes constants (EFE)

El Bayern empata amb l'Ajax en un partit boig i aconsegueix el liderat (3-3)

Els alemanys tanquen la fase de grups en la primera posició, davant de l'Ajax i del Benfica, que ha guanyat l'AEK per 1 a 0

Josep CochActualitzat

Partit de bojos al Johan Cruyff Arena i un Ajax que, malgrat passar com a segon de grup, serà un equip que molt pocs voldran tenir de rival a la ronda de vuitens de final. I el Bayern, que, tot i les errades, ha demostrat tenir el suficient potencial per aixecar-se les vegades que convingui per assolir l'objectiu prefixat.

El porter Onana ha estat el gran protagonista. Sense la seva participació, l'Ajax hauria perdut qualsevol opció ja en els primers 45 minuts. Els holandesos han sortit a buscar el partit des del minut 1, però davant s'han trobat un Bayern sòlid. I és que en joc hi havia la primera posició del grup.

Gnabry ha avisat en dues ocasions i en la tercera ha estat el porter camerunès qui ha salvat l'Ajax amb una gran aturada. Era al minut 11. Però, en el 12, Lewansowski no ha perdonat i ha marcat el 0 a 1 després d'una passada de Gnabry, l'home que els havia perdonat la vida. L'Ajax no ha girat la cara el partit. En el 19, ha estat Dany Blindt, amb una doble oportunitat que no ha trobat els tres pals. La resposta de l'equip bavarès ha estat immediata. El polonès Lewandoski, qui si no, ha tingut una nova oportunitat claríssima, però Onana, amb el cap, ha fet una aturada de les anomenades impossibles. El partit, amb el 0 a 1, s'ha travat. L'Ajax buscava la porteria de Neuer, però els alemanys, amb molt d'ofici, tallaven les jugades al mig del camp.

A la segona meitat, l'Ajax ha sortit a buscar l'empat. S'ha fet l'amo i senyor del mig del camp, ha començat a recuperar pilotes, a pressionar a tres quarts de camp i a ofegar la sortida de pilota del Bayern. Amb aquestes premisses el gol de l'empat era qüestió de temps. I en el minut 61 ha arribat l'1 a 1. Tadic ha marcat el seu quart gol a la Champions després d'una assistència de Van de Beek i com a premi a una gran jugada col·lectiva. I, alhora, ha estat el tret de sortida a una darrera mitja hora de bogeria plena d'alternatives.

En el 65, Onana ha fet la segona gran aturada de la nit, quan a tret una pilota al límit a una rematada de Lewandoski. En el minut 66, l'Ajax s'ha quedat amb 10 jugadors en ser expulsat Max Wober per una dura entrada sobre Goretzka. Els locals només han jugat 8 minuts amb un home menys, ja que Müller ha vista la targeta vermella per una perillosa entrada. Així, doncs, ha començat un altre partit.

En el minut 82, l'Ajax es posava al davant després que Tadic transformés una pena màxima. Però encara quedava molt. Aquesta victòria posava líder de grups als de Kovac, però l'alegria s'ha esvaït en pocs minuts, els que ha tardat a ser castigats amb un penal, de Tagliafico a Thiago. Lewandoski ha marcat el gol de l'empat a 2 i el Bayern s'ha tornat a posar líder.

Els bavaresos en volien més, i, en aquesta bogeria ofensiva, Coman ha aprofitat una errada de la defensa de l'Ajax per superar un dels herois de la nit, Onana, i posar davant del Bayern 2 a 3 en el temps afegit. El 3 a 3 a definitiu l'ha marcat l'argentí Nicolás Tagliafico després d'un rebot de la defensa alemanya que els ha beneficiat. L'empat a tres definitiu deixa les coses tal com estaven al principi, tot i que el camí ha estat farcit d'alternatives.

El Benfica ha tancat la fase de grups amb victòria

En l'altre partit del grup E el Benfica ha derrotat l'AEK d'Atenes per 1 a 0. Una victòria que no te cap transcendència, ja que els portuguesos ja tenien garantida la tercera plaça, i l'AEK que acaba la fase de grups sense puntuar.

Els locals ho han intentat al llarg de tot el partit, però no ha estat fins al minut 88 quan Grimaldo ha desequilibrat el marcador amb un gran llançament de falta.