Joshua Kimmich, un dels quatre jugadors als que no s'ha permès anar a l'hotel de concentració del Bayern (Reuters)
Futbol

El Bayern de Munic té un problema amb els jugadors no vacunats

Kimmich, Gnabry, Musiala i Choupo-Moting no han pogut accedir a l'hotel de concentració de l'equip bavarès per no haver-se vacunat contra la Covid-19

Redacció Esport3Actualitzat

Quatre jugadors del Bayern de Munic, dos d'ells titulars habituals, no podran accedir on l'equip es concentrarà abans de jugar divendres contra l'Augsburg per no estar vacunats contra la Covid-19. Es tracta de Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala i Eric Maxim Choupo-Moting, que es veuen afectats per una nova disposició del govern regional bavarès, que exigeix que només vacunats i recuperats puguin entrar a restaurants i hotels.

Gnabry, Kimmich i Musiala ja es van veure obligats a abandonar la concentració de la selecció alemanya arran del positiu que va donar el defensa Niklas Süle, amb qui havien viatjat. En canvi Manuel Neuer, Thomas Müller i Leon Goretzka, que també havien anat a la concentració alemanya amb Süle, es van quedar perquè estaven vacunats.    

Kimmich havia admès no haver-se vacunat argumentant dubtes sobre possibles efectes secundaris a llarg termini de les vacunes disponibles, mentre que en el cas dels altres jugadors es desconeixia que no estiguessin vacunats. El primer ministre bavarès, Markus Söder, ha plantejat la possibilitat d'imposar la vacuna obligatòria per a jugadors de futbol com una manera de donar exemple a la població.

La campanya de vacunació a Alemanya està estancada des de l'estiu, en part a causa de l'escepticisme de la població. Un 67,7% de la població ha rebut la pauta completa de la vacuna i un 70,2% almenys la primera dosi, de manera que s'està lluny d'assolir la immunitat de ramat i de les quotes d'altres països europeus com Espanya o Portugal.  

 

Anar al contingut