Moneke celebra de cara al públic una de les seves cistelles
La gran temporada del nigerià ha tingut com a premi un bitllet per a l'NBA (FIBA)

El Baxi Manresa passa per sobre de l'Unicaja i s'acosta a la final four (86-63)

Els bagencs han firmat un històric primer quart (29-4) en què han deixat absolutament enfonsat el rival

Xavi LorenteActualitzat

Aquest Baxi continua escrivint capítols impressionants aquesta temporada. Nit de xou total a la capital del Bages. A Europa tampoc té aturador. L'equip manresà ja és a una sola victòria de la final four de la Champions després de sumar el primer punt de l'eliminatòria (86-63) contra l'Unicaja amb un recital que ha fet caure la bava. La sèrie al millor de 3 es podria decidir a Màlaga en el segon assalt.

El públic del Nou Congost s'ha posat dempeus abans de començar el matx a ritme d'aplaudiments acompasats. Enmig d'aquest fantàstic ambient el Baxi s'ha convertit en una piconadora. Els de Pedro Martínez han escombrat l'Unicaja amb un bàsquet ràpid, elèctric, i uns percentatges d'encert brutals (16-0, minut 4). La defensa manresa ha colapsat l'atac malagueny. De fet els d'Ibon Navarro han anotat els seus dos primers punts des de la línia del tir lliure (16-2, minut 5). Moneke, Vaulet, Bako, Sima i companyia han volat (26-4, minut 9) per sobre un rival que només ha pogut sumar altre cop des de la línia de personal. Un primer quart apoteòsic (29-4, minut 10) l'ha tancat Francisco amb un triple "apostoflant" sobre la botzina que ha requerit de l'instant replay per verificar la seva validesa.

El Manresa no ha pogut mantenir aquest ritme demolidor però sí el control del partit. L'Unicaja ha despertat tímidament rebaixant una mica les distàncies (33-14) però s'ha trobat amb un nou cop de gas dels locals. Dos triples seguits del "Cisco" i Rafa Martínez han tornat a eixamplar el coixí (45-17, minut 19). Al descans s'hi ha arribat amb la sensació de partit absolutament decidit (47-21, minut 20).

El festival ha continuat a la segona part. Els bagencs s'han escapat fins als 30 punts (55-25, minut 23). Un triple de Luke Maye encara ha anat més lluny (67-36, minut 29). En el tram final, Bouteille ha liderat l'operació de maquillatge del marcador per part dels visitants. Al darrer minut Pedro Martínez ha fet debutar el jove Toni Naspler amb el partit ja sentenciat. Thomasson (16), Francisco (12) i Moneke (11) han estat els màxims anotadors dels catalans.