Matt Janning, autor de 7 punts (EFE)

El BAXI Manresa supera el Guipúscoa i encara pot ser de play-off (91-83)

Serà complicat, però el BAXI Manresa lluitarà per ser al play-off fins al final. Això sí, les forces estan al límit de cara a l'últim partit contra el Baskonia. Avui ha tingut problemes físics un altre base, Dani García. Però ha repartit 14 assistències més que el rival i els pivots han destacat davant un Guipúscoa molt tou (91-83)

Xevi BardoletActualitzat

Amb l'última baixa de Makai Mason, els bases del BAXI eren Dani García i Marc Peñarroya, que jugava el segon partit de la temporada el dia que el seu pare guanyava amb el Burgos la segona Basketball Champions League. Hem sentit Pedro Martínez demanant-li a Peñarroya més atreviment. Dani García, en canvi, ha acabat tocat. Avui ha estat el dia dels pivots. Yankuba Sima ha començat fortíssim: 5,8 punts per partit, 10 punts en els 5 primers minuts. Sima ha liderat el 20-6 inicial davant un horrorós Guipúscoa que no semblava que s'hi jugués la vida en l'ACB.

Ha reaccionat l'equip de Marcelo Nicola a través de les individualitats, amb l'escorta Johnny Dee portant 17 punts al descans. I amb Okouo molt incisiu i encertat a prop del cèrcol. Però la seva defensa és un drama. Sense agressivitat i poca comunicació, cada bloqueig directe donava moltes opcions al BAXI. Scott Eatherton ha anotat 18 punts. Sima ha acabat amb 21 en només 16 minuts.

Minuts importants per a Marc Peñarroya, fill de Joan Peñarroya (acb Photo / J. Alberch)

Ha semblat que els de Pedro Martínez s'estancaven en el tercer quart, però han acabat aprofitant els descuits visitants per engegar l'últim quart amb 11 punts d'avantatge. I un parell de triples de Guillem Jou han donat el coixí definitiu davant d'un equip que té molts números per tornar a la LEB Or.