14 punts i 7 rebots per a l'home de la màscara, Vaulet (acb Photo / J. Alberch)

El BAXI Manresa ho broda primer, però necessita un final d'infart per guanyar l'Estudiantes (102-101)

Increïble final al Nou Congost. El BAXI Manresa, que ha arribat a guanyar de 22, ha vist com l'Estudiantes es posava al davant en l'antepenúltima jugada del partit. Però un 2+1 d'Eatherton miraculós ha donat la victòria als de Pedro Martínez

L'Estudiantes té JJ Barea, campió de l'NBA amb Dallas. Però al BAXI no li cal tenir els millors jugadors per oferir un recital de punts. Passar-se bé la pilota i tenir la confiança pels núvols pot ser suficient. Si, a més, el rival és un equip dubitatiu com el madrileny, les possibilitats creixen. Els manresans, esperonats per la rebuda que els ha fet la Grada d'Animació a l'exterior del pavelló, ho han brodat durant 30 minuts. 37 punts en el segon quart, només 4 pèrdues al descans, i màxima diferència de 22 punts en el tercer període.

Però en l'últim quart l'equip de Jota Cuspinera ha acabat fent rutllar les seves variants defensives. I tot el que era fluïdesa local, s'ha convertit en precipitació i desencert. Els serbis de l'Estudiantes, Avramovic i l'ex del Manresa Cvetkovic, han entrat en ratxa. I amb un parcial de 12 a 30 s'han posat al davant de 2. Frankie Ferrari no ha pres bones decisions. En la penúltima acció del matx, el seu llançament de tres ha estat taponat, però Eatherton ha recollit la pilota per sumar un 2+1 miraculós. Ha anotat el tir lliure del 102 a 101, i Avramovic ha fallat l'últim tir del partit. El Manresa segueix viu en la lluita per ser al play-off.