El Manresa ha dominat sota els cèrcols malgrat el joveníssim Nzosa (acb Photo / M. Pozo)

El BAXI Manresa guanya a la pista de l'Unicaja (86-90)

Trenta-cinc minuts fantàstics i cinc de patiment per a la supervivència han donat la segona victòria del BAXI Manresa a domicili. L'Unicaja, un equip d'Eurocup, ha despertat tard. Els de Pedro Martínez han guanyat els dos partits a fora, mentre que han caigut en els dos disputats al Nou Congost

Xevi BardoletActualitzat

El BAXI Manresa ha dominat amb autoritat al Martín Carpena. Els bagencs han estat molt més intensos i ordenats que els andalusos, i han tiranitzat la lluita pel rebot contra un Unicaja que segueix mostrant els seus problemes a prop del cèrcol. Luis Casimiro ha tret a la pista el pivot congolès de 16 anys Yannick Nzosa -va debutar amb nota el diumenge passat- que ha estat més productiu en 12 minuts que la resta d'interiors. Amb la bona direcció i encert de Dani Pérez i Jonathan Tabu, el BAXI només ha patit amb la rauxa malaguenya de l'arrencada de segon quart. I al descans guanyava per un contundent 34-48.

En el tercer quart n'ha arribat a tenir 18 d'avantatge i ha mantingut l'excel·lent encert triplista que feia inútil l'intent local de defensa zonal rival. I s'ha mantingut còmode fins que l'Unicaja, a la desesperada, ha defensat al límit en els últims cinc minuts. Ha aconseguit fer tremolar uns manresans inalterables fins aleshores. Casimiro ha tornat a apostar per Nzosa i la seva intimidació, que ha tret a Eatherton del partit amb 5 faltes. Els andalusos s'han posat a 3 a falta d'un minut. Afortunadament, han fallat dos triples que haurien pogut ser letals per a un Manresa fantàstic durant 35 minuts.