El Manresa s'ha quedat fora de la Copa després de caure davant el Reial Madrid (EFE)

El BAXI Manresa cau davant el Reial Madrid i es queda fora de la Copa (78-83)

Els de Joan Peñarroya han plantat cara a l'actual campió d'Europa fins a l'últim període en un Nou Congost entregat, però s'ha quedat sense premi

Abundi BorderaActualitzat

El BAXI Manresa ha aconseguit plantar-li cara al Reial Madrid, però en l'últim període els blancs han posat la directa (78-83).

El Manresa ha sortit endollat i amb un gran encert en el llançament. Amb quatre llançaments consecutius, els catalans s'han posat molt aviat pel davant en el marcador aprofitant la velocitat en les transicions ofensives.

Toolson, amb 5 punts en els primers cinc minuts, ha començat liderant els de Joan Peñarroya. Per part visitant era Causeur l'encarregat d'anotar en un Reial Madrid que no podia comptar ni amb Rudy Fernández ni amb Jayce Carroll per al partit d'avui. Uns bons últims instants de quart de Corey Fisher han permès al Manresa empatar el partit al final dels primers deu minuts (22-22).

El segon període ha començat amb quatre punts consecutius de Gustavo Ayón, però el Manresa carregava molt bé el rebot ofensiu i ha aconseguit capgirar el marcador. Els catalans han pujat la intensitat defensiva i, acompanyats amb l'encert ofensiu, han obert una escletxa de quatre punts en el marcador (30-26). Dos triples consecutius de Prepelic i Taylor han equilibrat de nou el marcador, però el Manresa ha respost també des de la línia de tres punts per liderar el marcador al descans per 44-40.

El Madrid, que ha comès 12 pèrdues en la primera meitat, ha sortit del descans disposat a emportar-se el partit. Amb un parcial inicial de 0-9 en els primers tres minuts, els de Pablo Lasso semblava que posaven la directa.

Dominant en el joc interior amb un gran Tavares i amb Campazzo en l'organització, els blancs es trobaven cada vegada més còmodes sobre la pista davant un Manresa que no ha reaccionat. Thompkins i Causeur castigaven des de l'exterior i els manresans han arribat al final del tercer període a quatre punts dels blancs (59-63).

El Madrid, per mitjà d'un inspirat Sergi Llull, s'ha distanciat en el marcador. Els manresans no han estat encertats en els llançaments en l'inici de quart i els blancs ho han aprofitat per posar la màxima diferència del partit amb un parcial inicial de 0-8. Els catalans ho han intentat fins al final, però els madrilenys s'han mostrat molt sòlids i s'han acabat imposant per 78-83.

Amb aquesta derrota, el BAXI Manresa s'ha quedat fora de la Copa del rei tot i acabar la primera volta amb un gran balanç de 9 victòries i 7 derrotes.