Leandre Negre en una imatge d'arxiu (Reuters)
Leandre Negre en una imatge d'arxiu (Reuters)
Hoquei

El barceloní Leandre Negre, president de la Federació Internacional d'Hoquei, premiat amb l'Orde Olímpic

És un reconeixement a la seva contribució al Moviment Olímpic

Actualitzat

El barceloní Leandre Negre, president des del 2008 de la Federació Internacional d'Hoquei, serà distingit amb l'Orde Olímpic, la màxima distinció de l'Olimpisme, segons ha decidit l'Executiva del Comitè Olímpic Internacional.

En un comunicat, la Reial Federació Espanyol d'Hoquei assenyala que la concessió d'aquesta distinció al "president d'honor de la Federació Internacional s'ha cimentat en les múltiples contribucions i esforç de Negre a la causa de l'esport, especialment al Moviment Olímpic".

Negre, nascut el 1946, va començar a jugar com a porter al club Iuris. Va ser 18 vegades internacional amb Espanya, participant als Jocs Olímpics de Mèxic de 1968. El 1980 va ser escollit president de la Federació Catalana, càrrec que va deixar el 1984 per ocupar la presidència de l'espanyola fins el 1992.

L'any 2003 va ser escollit president de la Federació Europa, des d'on va posar en marxa, el 2007, la Lliga Europea que unificava la Copa d'Europa i la Recopa. El novembre del 2008 va dimitir per presentar la seva candidatura a la presidència de la Federació Internacional, que va aconseguir aquell mateix any. Durant el seu primer mandat es va crear la Lliga Mundial.

L'orde olímpic, creat el 1975, consta d'un collar dividit en dues meitats amb la forma d'una corona d'olivera a la part frontal i amb els cinc anells olímpics al centre.  

 

Anar al contingut