JOCS OLÍMPICS

El barceloní Jordi Xammar, bronze en la classe 470 de vela a Tòquio 2020

Aconsegueix la primera medalla catalana dels Jocs Olímpics fent parella amb el gallec Nicolás Rodríguez

Actualitzat

El barceloní Jordi Xammar (CN Garraf) i el gallec Nicolás Rodríguez han guanyat la medalla de bronze en la classe 470 de vela després d'acabar cinquens en l'última regata, la Medal Race. L'or ha estat per a Austràlia i la plata per a Suècia.

La parella iniciava la regata de la lluita per les medalles en el tercer lloc. En les dues regates d'ahir van ser cinquens i setens, i els suecs els van superar.

El barceloní Jordi Xammar (CN Garraf) i el gallec Nicolás Rodríguez han guanyat la medalla de bronze en la classe 470 de vela.
El barceloní Jordi Xammar (CN Garraf) i el gallec Nicolás Rodríguez han guanyat la medalla de bronze en la classe 470 de vela.

Jordi Xammar i el gallec Nicolás Rodríguez ja havien aconseguit podis en les tres últimes edicions del mundial, en què van aconseguir una medalla de plata i dues de bronze.

 

La parella va començar a participar junts després del 12è lloc de Jordi Xammar en els Jocs de Rio 2016. El company de Jordi Xammar, Joan Herp va decidir deixar les competicions per seguir amb els seus estudis. Xammar va començar a buscar un tripulant per afrontar el cicle olímpic de Tòquio 2020. Un trucada telefònica a Nicolas Rodríguez, que era a les Canàries a punt de traslladar-se a Holanda per dedicar-se a la seva professió d'odontòleg, va fer que el Vigo acceptés immediatament la proposta que ha acabat amb medalla.

 

Jordi Xammar i el gallec Nicolás Rodríguez s'han mostrat molt contents per la medalla de bronze que han guanyat en la classe 470 i han valorat tota la feina que han fet. El barceloní ha explicat:

 

"Ha sigut un camí molt llarg i molt difícil. Fa cinc anys érem els 15 del món. Anàvem a dormir creient que era possible. Som molt feliços i ho vull agrair a tothom que ens ha ajudat a arribar fins aquí, en especial als meus pares, que de petit em portaven a fer regates".

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut