Ivan Rakitic en una imatge d'arxiu (EFE)
Barça

El Barça vol vendre per fer quadrar els números abans del 30 de juny

El club blaugrana projecta traspassar aquest mes per tancar amb bons números l'exercici actual, a més de reduir la massa salarial. Rakitic i Umtiti són a l'aparador

Jordi SunyerActualitzat

En el pressupost per a aquesta temporada, el Barça s'obligava a ingressar 130 milions d'euros per traspassos, i des que va començar l'exercici econòmic els ha cobert amb vendes com les de Paulinho, Yerry Mina o Alcácer, i fins i tot amb cessions pagades com les d'André Gomes o Denis Suárez.

Però el Barça ha d'afrontar operacions importants i ha de contenir la massa salarial. Ha renovat homes com Busquets i Jordi Alba, i hi ha llista d'espera: ja ha fitxat De Jong i opta a incorporar Griezmann i De Ligt. Per equilibrar el compte de resultats, cal alleugerir la plantilla.

I dos dels jugadors que el Barça ha col·locat a l'aparador, fins fa no gaire, eren titulars indiscutibles: Ivan Rakitic i Samuel Umtiti. El club creu que, a diferència d'altres futbolistes de la plantilla, el ventall de clubs que poden assumir un traspàs i el salari d'aquests jugadors és una mica més ampli. Si arriba una bona oferta, el Barça la tindrà en compte.

L'entorn dels jugadors guarda silenci. Ells ja han expressat que no volen marxar, però Rakitic ja va tenir l'opció de fer-ho l'any passat quan va rebre una important oferta del París Saint-Germain. Al final, pendent d'una renovació que no ha arribat, l'internacional es va quedar per ser titular i optar a la Champions. Ara, però, el club entén que tant per a ell com per a Umtiti poden arribar propostes interessants a nivell econòmic i esportiu. Tant per a ells... com també per al Barça.

 

Anar al contingut