Messi vol portar el Barça a aixecar la seva 29a Copa del Rei (Reuters)
Futbol

El Barça vol tancar el cicle de Luis Enrique conquerint la Copa del Rei contra l'Alabès al Calderón

El FC Barcelona, amb les baixes de Sergi Roberto i Luis Suárez, buscarà el seu 29è títol en aquesta competició davant un Alabès que juga la primera final de Copa dels seus 96 anys d'història. La final, en directe per TV3 a partir de les 21.30

Actualitzat

El FC Barcelona buscarà aquest dissabte al Vicente Calderón tancar un cicle amb un nou títol, seria el novè de les tres temporades de Luis Enrique Martínez com a entrenador, contra un Alabès que persegueix el somni d'aixecar la Copa del Rei en la seva primera final de la competició. La final de la Copa del Rei 2017 entre el Barça i l'Alabès, es podrà veure en directe per TV3 a les 21.30.

Per al Barça, "rei de Copes" amb 28 títols, serà la trenta-novena final, la quarta consecutiva- i, en cas d'aconseguir la victòria, encadenaria tres temporades aixecant aquest trofeu. El conjunt blaugrana intentarà fer-ho sense Sergi Roberto, un fix al lateral dret, ni Luis Suárez, un dels tres intocables del trident ofensiu, ja que tots dos estan sancionats.

Els lesionats Jérémy Mathieu i Rafinha Alcántara completen la llista de baixes per a aquest partit, on la gran novetat de la convocatòria és la presència d'Aleix Vidal, que avui ha rebut l'alta mèdica després de lesionar-se de gravetat al turmell, precisament en un partit de Lliga contra l'Alabès a Mendizorrotza.

El Barça afronta aquesta final amb la sensació que el títol de Copa és l'últim bàlsam que li queda per curar-se les ferides d'aquest curs decebedor, després de quedar eliminat als quarts de final de la Lliga de Campions contra la Juventus i de desaprofitar l'ocasió de reeditar el títol de Lliga.

L'Alabès somia aixecar el primer títol de la seva història

Un estat d'ànim diferent de l'Alabès, que afronta la seva primera final de Copa en 96 anys d'història, la segona després de la disputa de la final de la Copa de la UEFA davant el Liverpool fa 16 anys a Dortmund (Alemanya).

Els vitorians no s'han deixat portar per l'eufòria de la classificació per a aquesta final i, malgrat aconseguir l'objectiu de la permanència (han acabat novens en la classificació), han estat fidels al seu estil i no han aixecat el peu de l'accelerador en la recta final del campionat de la Lliga, cosa que els ha permès arribar amb tensió i bones sensacions a aquesta final.  

Malgrat la inexperiència del club vitorià en aquestes competicions, diversos dels seus integrants han viscut aquests reptes extraordinaris com Ibai Gómez i Gaizka Toquero, amb l'Athletic Club, i Alexis Ruano, que ja va aixecar el títol amb el València la temporada 2007-08. A més, el colombià Dani Torres o el mateix entrenador Mauricio Pellegrino, en la seva època de jugador, ja han viscut en persona la sensació de disputar una final en els equips que han militat anteriorment.

L'única baixa d'aquest partit és la del central Víctor Laguardia, lesionat de llarga durada, mentre que l'italobrasiler Rodrigo Ely es troba en plenes facultats després de superar els problemes musculars que li van impedir disputar l'últim partit de Lliga de la temporada.  

El tècnic argentí estudia dues alternatives tàctiques per enfrontar-se al Barça de Luis Enrique i podria plantejar una defensa de cinc homes, que tan bon resultat li va donar al Camp Nou, on els blanc-i-blaus es van imposar de forma sorprenent per 1-2.

Alineacions probables:

FC Barcelona: Cillessen; Mascherano, Piqué, Umtiti, Jordi Alba, Sergio Busquets, Rakitic, Iniesta, Messi, Paco Alcácer, Neymar.
Alabès: Pacheco; Kiko Femenía, Alexis o Vigaray, Ely, Feddal, Theo; Marcos Llorente, Manu García, Ibai, Méndez o Toquero; Deyverson:
Àrbitre: Carlos Clos Gómez (Comitè Aragonès)
Estadi: Vicente Calderón.
Horari: 21.30.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut