Lliga de Campions femenina

El Barça vol sentenciar el duel de vuitens de final contra el Minsk al Johan Cruyff

Guanyar i no encaixar, és la màxima de Lluís Cortés en el partit d'anada contra el conjunt bielorús. La central Mapi León serà dubte fins a darrera hora per unes molèsties al quàdriceps de la cama dreta.

Josep CochActualitzat

La central Mapi León és el principal dubte de Lluís Cortés per afrontar el duel d'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions femenina que el Barça jugarà davant del FK Minsk. La central blaugrana arrossega molèsties al quàdriceps de la cama dreta i ja es va perdre el partit de Lliga davant de l'Sporting de Huelva. L'aragonesa va tornar lesionada de la selecció espanyola, després de jugar dos partits classificatoris per al Campionat d'Europa davanat d'Azerbaidjan i la República Txeca.

L'equip blaugrana ha fet avui el "Media Day" previ al partit de la Lliga de Campions contra l'equip bielorús, en el qual Lluís Cortés ha deixat ben clar que l'objectiu és "no encaixar", ja que amb la qualitat de les jugadores del Barça "de ben segur que aprofitarem alguna de les oportunitats de les què disposarem en el decurs del partit".

A diferència de l'anterior eliminatòria, que van jugar contra la Juventus, el Barça jugarà la tornada fora. El tècnic de Balaguer espera un FK Minsk "que esperi al darrera, es protegeixi i surti al contraatac, aprofitant la velocitat de les seves jugadores, que alhora són les de més talent, les davanteres". El Barça i el Minsk -que juga per primer cop una ronda de vuitens de final- ja es van enfrontar fa tres temporades, i en la ronda setzens. Aleshores el Barça va imposar-se en els dos partits, a casa amb més problemes i amb un fort aiguat: "el Minsk d'ara és millor equip" , ha confimat Cortés.

La clau d'aquest enfrontament passa "per sortir des del minut 1 a un ritme alt" i ha agafat com a referència el duel de quarts de final de la temporada passada contra LSK Kvinner noruec, amb l'anada també jugada a casa. En aquell partit el Barça es va imposar a casa 3 a 0, "tot i no tancar l'eliminatòria a casa, si que el resultat va ser molt bo. Amb un resultat així, un gol de fora de casa sí que sentencia l'eliminatòria", i això és el que va passar aleshores, ja que el Barça també va guanyar 0-1 a Noruega.

El tècnic blaugrana espera un Minsk "molt motivat", ja que la Champions és la gran competició que disputen. A la seva competició -la Premier de Bielorrúsia- fa un any que no perd cap partit i aquesta temporada ha guanyat els 17 partits que ha jugat, ha marcat 138 gols i només n'ha encaixat 3. Però Lluís Cortés també té a l'equip amb "màxima motivació", perquè tot i que "no és la nostra prioritat sí que és una competició que ens il·lusiona cada cop més" i que l'objectiu és arribar "el més lluny possible".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut