Imatge promocional de "Tor", la sèrie de Carles Porta
Imatge promocional de "Tor", la sèrie de Carles Porta
barça

El Barça va estar a punt de convertir-se en un dels propietaris de Tor

El capítol final de "Tor", la sèrie documental que narra la crònica negra del poble més intrigant del Pallars Sobirà, revela una de les últimes voluntats de "Palanca"

Redacció Esport3Actualitzat

Tres milions d'espectadors han seguit els capítols de "Tor" a TV3 i tres milions més l'han seguit a través de la plataforma 3Cat. La sèrie documental que narra la crònica negra del poble més intrigant del Pallars Sobirà s'ha convertit en un fenomen pel magnetisme d'una història plena de personatges fascinants i imprevisibles.

Com Jordi Riba, Palanca, defensor de l'ús ramader del paratge i enemic des de temps immemorials amb Josep Montané, Sansa. Palanca, però, tenia un bàlsam que li feia oblidar totes les picabaralles amb Sansa: el Barça. El seu amor pel club blaugrana es convertia en fanatisme quan la pilota començava a rodar i encenia la ràdio per escoltar els partits. Fins al punt d'estar a punt de sorprendre amb el seu testament i donar en herència la seva part de la muntanya de Tor, origen de les majors disputes que va tenir en vida, al FC Barcelona. 

El vuitè i últim capítol del true crime de moda a Catalunya revela aquesta com una de les últimes voluntats de Palanca, mort el novembre del 2019 després d'anys malalt. És el mateix Pablo Moreno, el seu hereu final, qui l'hi explica a Carles Porta. "Inclús va fer-ne un testament. Posàvem la ràdio aquí [a Tor] i ell s'hi tirava hores. Els 90 minuts del futbol no se'ls perdia i em deia 'calla'...", explica amb nostàlgia un Moreno que va cuidar Palanca com si fos el seu pare. Geni i figura.

Pots trobar aquest gran moment del capítol "Foc encès" a partir del minut 41:

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut