Òscar Grau, exdirector general del FC Barcelona, en una imatge d'arxiu (@FCBarcelona_cat)
Barça

El Barça va demanar dos crèdits per valor de 140 milions d'euros de dos fons d'inversió dels Estats Units

Segons informa el diari "El país", el club blaugrana no els haurà de retornar fins d'aquí a cinc anys i ho podrà fer amb un interès d'un 1'8%. Un dels crèdits és de 90 milions i l'ha atorgat Pricoa Capital Group. L'altre, és de 50 milions i l'ha facilitat Barings

Actualitzat

El Barça va demanar i obtenir l'estiu passat dos crèdits per valor de 140 milions d'euros provinent de dos fons d'inversió dels Estats Units sense que li calgués presentar cap garantia. Segons informa el diari El País, el club blaugrana no els haurà de retornar fins d'aquí a cinc anys i ho podrà fer amb un interès d'un 1'8%. Un dels crèdits és de 90 milions i l'ha atorgat Pricoa Capital Group. L'altre, és de 50 milions i l'ha facilitat Barings.

El Barça ha agafat un camí diferent a l'habitual, que és el de demanar diners a bancs d'aquí. Artur Zanon, periodista del Diari Expansión especialitzat en esports i negocis, hi veu dos motius molt clars, segons ha explicat al programa "Catalunya Migdia Esports".

"El primer és el fet que fins ara per aquest tipus de finançament el Barça treballava amb pòlisses a curt termini, a un any, i aquestes dues operacions són a cinc anys. Per tant permeten més tranquil·litat a l'hora des del punt de vista de tresoreria i també hi ha un punt de tipus d'interès, que sembla que és bastant més baix del que paga actualment el Barça per les seves pòlisses de crèdit".

Zanon explica perquè no s'ha posat cap aval per garantir el retorn dels diners.

"La garantia és, segons expliquen fonts del club, es basa en un fet de la confiança en la gestió que ha fet el Barça els darrers anys amb l'increment de la capacitat de crear nous recursos i després que els estatuts del club obliguen a que no tingui pèrdues. Per tant, això dona certes garanties".

Les emissions de deute que el Barça ha tancat amb aquests dos grups són un sistema de finançament força innovador a Europa, més comú als clubs esportius dels Estats Units. La banca europea té por de deixar diners a clubs esportius, per tant, el Barça s'ha decidit per trobar noves vies de finançament.

"Tenim el cas que podien ser excepcions com bàsicament el Reial Madrid i el Barça que són els dos clubs espanyols amb més capacitat financera, amb més marca i amb més prestigi, que en el cas del Barça ha jugat aquesta carta del prestigi per intentar entrar en un nou mercat financer que li atorga condicions molt més avantatjoses que fins ara".

El Barça nega que els 140 milions d'euros siguin per finançar l'Espai Barça, el projecte d'ampliació del Camp Nou, i defensen que serà un baló d'oxigen si han de fitxar algun jugador.

Anar al contingut