Laporta i Castro lluint la bufanda a la llotja del Camp Nou en una imatge de la temporada passada (EFE)
Barça

El Barça trenca relacions amb el Sevilla per la plantada de Montjuïc: "Ofensa inacceptable"

El club blaugrana qualifica de "menyspreu" i "atac injustificat i impropi" la decisió dels andalusos de deixar buides les cadires del dinar de directives i de la llotja

Redació Esport3Actualitzat

Més llenya al foc. A poc més d'una hora per l'inici del Barça-Sevilla, el club català ha respost amb duresa la plantada dels andalusos com a reacció per les últimes novetats del cas Negreira. En un comunicat, el FC Barcelona fa saber que trenca relacions amb el Sevilla "en la mesura que no rectifiqui el seu actual posicionament", en referència a la postura sevillista expressada aquesta tarda de divendres de deixar buides les cadires del dinar de directives i de la llotja de Montjuïc. "Ofensa inacceptable", rebla la rèplica culer.

En el text, el Barça considera un "menyspreu" i un "atac injustificat i impropi" l'actuació de l'entitat presidida per Pepe Castro. A més, qualifica d'incongruent la resposta del Sevilla, que nega la presumpció d'innocència blaugrana "en el procediment judicial que s'està tramitant". 

El FC Barcelona, finalment, lamenta que no hagin tingut en compte la intervenció de Joan Laporta en l'assemblea extraordinària de LaLiga convocada expressament per abordar el cas. Guerra de comunicats abans d'una nova jornada de Lliga. 

Nova protesta del Sevilla: de les bufandes a no seure a la llotja

El Sevilla ha comunicat al Barça tres hores abans del partit que no tindrà representació a la llotja de Montjuïc. El club sevillà ho justifica per les últimes notícies relacionades amb el cas Negreira i la imputació del Barça i alguns exdirigents per part del jutge Joaquín Aguirre.

"El Sevilla FC mostra la seva total indignació i rebutja les pràctiques dels exdirigents del FC Barcelona imputats pel cas Negreira, pràctiques que suposadament constitueixen delicte pel jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona."

En el comunicat, el club assegura que vol mostrar respecte pels socis i abonats barcelonistes, "que es veuen indirectament implicats en la causa".

"El club vol mostrar el seu profund respecte pels socis i abonats barcelonistes, així com també pels seus actuals empleats i dirigents, que treballen diàriament al FC Barcelona i que es veuen indirectament implicats en aquesta causa".

"I mostrar respecte per la justícia espanyola, la presumpció d'innocència i per les decisions que es puguin prendre en qualsevol sentit en els jutjats pertinents."

Les bufandes de la discòrdia

Aquesta nova protesta dels andalusos a Barcelona té un precedent recent. En el mateix partit de la temporada passada, el president sevillista, Pepe Castro, i el vicepresident, José María del Nido fill, van decidir saltar-se el protocol del Camp Nou, que no permetia l'entrada de samarretes i material relacionat amb el club del Sánchez Pizjuán. Els dos dirigents van lluir les bufandes del seu equip a la zona noble del camp, sense que l'acció tingués més conseqüències a nivell diplomàtic.

Castro i Del Nido se salten la normativa del Camp Nou
Castro i Del Nido júnior, lluint les bufandes el curs 22-23 (EFE)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut