Memphis celebra el seu gol contra l'Elx en un Camp Nou pràcticament ple (EFE)
BARÇA

El Barça torna a omplir el Camp Nou

L'estadi barcelonista ha presentat unes xifres d'assistència que no tenen res a veure amb les de fa uns mesos

Redacció Esport3Actualitzat

És l'efecte Xavi? És l'efecte Lewandowski? O és l'efecte Pedri? Segurament és una combinació de tot plegat, però el que està clar és que aquest Barça enganxa i les assistències al Camp Nou aquesta temporada en són una prova irrefutable. Entre partits oficials i amistosos, el Barça ha jugat 5 partits a casa aquesta temporada i la mitjana d'espectadors és de 83.000.

El darrer exemple, el partit d'aquest dissabte contra l'Elx. Van ser 85.073 els aficionats que el van presenciar en directe. Les assistències d'aquesta temporada parlen per si soles. Tret del Manchester City en el partit contra l'ELA, pel Camp Nou no hi ha passat cap rival dels que es poden considerar de gran entitat.

Barça-Pumas (Gamper): 83.021

Barça-Rayo (Lliga): 81.104

Barça-Valladolid (Lliga): 83.972

Barça-Viktoria Plsen (Champions): 77.411

Barça-Elx (Lliga): 85.073

Cap partit del tram final de la temporada passada, ja amb el 100% de l'aforament recuperat després de les restriccions per la covid, va arribar als 80.000 espectadors a l'estadi. El Barça-Sevilla del mes d'abril, amb 76.000 aficionats, és el dia en què més a prop es va estar d'aquesta xifra. En acabar el partit contra l'Elx, a Xavi li van preguntar per aquesta tendència a la sala de premsa.

"És evident que hi ha il·lusió. Es palpa a l'ambient, a l'estadi, al carrer. La gent em para pel carrer i em dona ànims. Veig que hi ha il·lusió i nosaltres l'hem de mantenir. Hem de seguir treballant amb humilitat. Però l'afició està endollada, el barcelonisme està present i està més viu que mai. Estic molt content per aquests números. L'afició veu que treballem i que ho donem tot. Això és el més important."

Després de l'aturada de seleccions, el Barça reprendrà la competició amb dos desplaçaments, a Mallorca i Milà. El pròxim partit a l'estadi barcelonista serà el dia 9 d'octubre contra el Celta.

 

Anar al contingut