El Barça torna a guanyar al Bernabéu (0-1) i deixa el Madrid a dotze punts

Un gol de Rakitic en el minut 26 dona una nova victòria al Barça al Bernabéu i deixa el Reial Madrid a dotze punts de l'equip de Valverde en la classificació

En el segon clàssic de la setmana, Ernesto Valverde ha disposat pràcticament la mateixa alineació que va treure en el partit de Copa de dimecres i que els blaugranes van guanyar per 0-3. La presència d'Arthur en el lloc de Semedo ha estat l'única novetat. El brasiler ha jugat al mig camp, al costat de Busquets i Rakitic, i Sergi Roberto ha tornat al lateral dret. Murillo ha estat el jugador descartat. Al Reial Madrid, la titularitat de Gareth Bale en el lloc de Lucas Vázquez era la nota més destacada.

El Madrid ha dut la iniciativa només en els primers minuts. Tot just començar, en el tercer, Busquets ha fet una falta a la frontal de l'àrea gran que li ha suposat targeta groga. La falta l'ha xutat desviada Bale. Només uns minuts més tard, en el 9, Benzema ha rebut una passada molt bona de Reguilón i ha acabat creuant massa la pilota sobre la porteria de Ter Stegen.

El porter alemany també ha aturat un cacau des de la llarga distància del seu compatriota Toni Kroos. El Barça no ha espantat el Bernabéu fins al quart d'hora de joc, amb un xut molt col·locat de Suárez que ha desviat Courtois. De totes maneres, Undiano Mallenco ha acabat anul·lant la jugada per fora de joc.

A través de possessions llargues i fent-se seu el mig camp amb un Arthur brillant, el Barça s'ha anat traient de sobre l'ímpetu blanc i en el 18 Messi ha tingut la seva primera gran ocasió. Una de les que no acostuma a fallar. La jugada l'ha començat Arthur, que ha combinat amb l'argentí. Després de passar per Suárez, Messi ha tornat a rebre per definir picant la pilota per sobre de Courtois però una mica desviat.

Els de Solari han estat els següents a generar perill en un partit que ha començat molt elèctric pel que fa a les ocasions. Una bona jugada de Vinicius per l'esquerra ha acabat amb un xut ras de Modric que Piqué ha tallat llençant-se a terra. Al minut 25, però el Barça s'ha avançat en el marcador. Una combinació de Rakitic amb Sergi Roberto ha desembocat en una assistència genial del de Reus per al croat. Rakitic ha definit de la mateixa manera que ho havia provat abans Messi, picant per sobre de Courtois. Aquesta vegada però la pilota si ha acabat al fons de la porteria. E

l Bernabéu ha emmudit i no ha tornat a rugir fins que Reguilón ha reclamat un penal del tot inexistent. El lateral dret ho ha provat una mica més tard des de la llarga distància però el seu xut ha sortit desviat a la dreta de la porteria de Ter Stegen.

En el minut 35, Suárez ha reclamat unes mans de Carvajal dins de l'àrea però l'àrbitre no ha assenyalat res. Un minut més tard, Messi ha disposat d'un llançament de falta directa que ha sortit desviat per sobre de la porteria blanca.

El Barça ha continuat insistint i Suárez ha obligat Courtois a lluir-se amb un llançament amb l'esquerra des de la frontal de l'àrea gran. Messi ha arribat molt forçat al rebot i el belga ha acabant atrapant la pilota.

Al límit del descans, el Bernabéu ha vist una de les poques bones combinacions del seu equip en el primer temps. La jugada ha acabat amb un cop de cap desviat de Modric.

La primera part ha acabat amb polèmica, perquè Undiano Mallenco ha xiulat el final mentre Messi estava estès a la gespa. Les càmeres de televisió han deixat retratat Sergio Ramos perquè ha estat ell qui li ha propinat un cop de mà a la cara a l'argentí. Abans de marxar a vestidors, Messi i Ramos s'han encarat front contra front en una de les imatges del partit.

El Madrid millor a la segona part, però no pot amb el Barça

La segona part ha començat sense canvis en cap dels dos equips però amb Messi tocant-se en diverses ocasions l'adductor de la cama dreta. L'argentí però ha disputat però els 90 minuts. Benzema ha fallat una ocasió claríssima a centrada de Carvajal però l'àrbitre ha acabat marcant fora de joc.

Solari ha mogut fitxa donant entrada a Fede Valverde  en el lloc de Kroos, buscant una mica més d'intensitat al mig camp. Tot just després Vinicius ha aconseguit connectar un xut des de l'interior de l'àrea que, amb una mà, Ter Stegen ha desviat de forma poc ortodoxa però efectiva. La rèplica del Barça l'han protagonitzat Messi i Dembélé. El francès ha aprofitat una assistència de l'argentí però el seu xut ha sigut ras i tou, fàcil per a Courtois.

Una altra obertura de Messi, en aquest cas per a Jordi Alba, ha acabat amb una centrada del lateral català que a punt ha estat de desviar Carvajal cap a la seva porteria. Amb el partit més embogit que en el primer temps, Rakitic ha perdut una pilota dins de l'àrea que ha acabat amb una gran oportunitat de Vinícius. El brasiler però ha tornat a mostrar manca de definició i ha xutat contra el cos d'un ben situat Lenglet.

Just al quart d'hora de la segona part, s'han tornat a trobar Messi i Ramos. Nova entrada del central andalús per aturar la progressió del crac blaugrana. Aquesta vegada sí, targeta groga. Uns minuts més tard també l'ha vist Lenglet per un cop de braç sobre Ramos en intentar rematar un servei de córner.

Entre els minuts 68 i 69 el Barça ha encadenat una possessió que ben bé ha durat 2 minuts i que ha desesperat el Bernabéu i els jugadors del Madrid. La jugada ha acabat amb una assistència de Messi a Dembélé, que ha creuat un pèl massa la pilota. Ha estat la darrera aparició d'Arthur que ha acabat notant la falta de ritme i ha estat substituït per Arturo Vidal.

Solari ha fet sortir Isco per Casemiro en el minut 75, entre els crits d'ànim de l'estadi blanc. Valverde, per la seva part, ha fet entrar Coutinho en el lloc de Dembélé. El brasiler n'ha tingut una de molt clara en temps de descompte però no ha sabut resoldre en el seu 1-contra-1 amb Courtois.

Justament després Messi ha estat a punt de fer el segon amb un xut des de lluny que ha sortit molt ajustat a l'escaire de la porteria del Madrid.

Amb aquesta victòria al Bernabéu, el Barça es distancia a 12 punts (més l'average) del Madrid. Els blancs queden pràcticament fora de la lluita pel títol i, eliminats també de la fora de la Copa del Rei, tornaran a tenir la Champions com a gran objectiu. El Barça continua somiant amb el triplet.