Eurolliga

El Barça tomba el Panathinaikos de Pitino (98-86)

Els grecs, que venien de quatre victòries consecutives, acaben rendits al ritme anotador blaugrana i al recital de Delaney

Xevi BardoletActualitzat

Espectacular posada en escena entre el Barça i el Panathinaikos, dirigits per dos mites de les banquetes: Svetislav Pesic amb 70 anys, del bàsquet europeu, i Rick Pitino amb 67, del bàsquet universitari nord-americà. Els blaugrana, molt superiors en el joc interior, castigaven amb un Mirotic disparat (17 punts al descans), un bon Tomic i un Brandon Davies que ha protagonitzat les jugades més espectaculars. Sempre han portat la iniciativa en el marcador, amb un màxim de 9 punts de renda en la primera part. Però els grecs han respost des del perímetre, amb Calathes imparable des de la posició de base. L'altíssim ritme de partit i l'encert han deixat un altíssim 55 a 47 al descans.

El ritme anotador ha baixat un xic en el tercer període i quan els atenencs han aconseguit amenaçar també des del joc interior, s'han posat a només dos punts. Però aquesta vegada la resposta ha vingut de Malcom Delaney. El base nord-americà ha jugat el seu millor partit ofensiu del curs, anotant 5 triples de 8 intents i tirs impossible. Hi ha hagut moments en què Deshawn Thomas i Tyrese Rice, dos exblaugrana (Rice venia d'anotar 41 punts en la darrera jornada), han competit amb Delaney. Però en un partit on ha tornat l'exuberància ofensiva l'equip de Rick Pitino no ha pogut mai posar-se pel davant. I s'ha acabat rendint després d'un nou triple de Delaney, que ha acabat amb 17 punts i 5 assistències en 21 minuts.