El Barça tomba el Liverpool a l'anada de les semifinals de la Champions (3-0)

Luis Suárez i Leo Messi, per partida doble, han estat els autors dels gols que posen el Barça amb un clar avantatge en una eliminatòria que es decidirà a Anfield la setmana que ve

Laura BruguésActualitzat

El Barça ha enfilat el camí cap a la final del Wanda Metropolitano. Els blaugranes han guanyat 3-0 al Camp Nou al Liverpool. Suárez ha marcat a la primera part i, a la segona part, Messi ha marcat un doblet. Els blaugranes amb l'1-0 han patit moltíssim a la segona part, amb un Ter Stegen providencial, fins que Messi ha sentenciat el partit.

Un Camp Nou ple amb 98.299 espectadors, la millor entrada de la temporada, ha rebut els jugadors amb un mosaic en què es llegia el lema "Ready to color Europe" (preparats per donar color a Europa). El partit ha tingut un inici elèctric, per part dels dos equips amb arribades a les dues porteries; fins i tot, Messi ha reclamat un penal per mans de Matip. La primera ocasió entre els tres pals, ha estat de Coutinho, al primer quart.

En un partit d'anada i tornada, el Liverpool ha perdut un jugador importantíssim al mig del camp. Al minut 20 s'ha lesionat Keita i l'ha substituït Henderson.

Abans de la mitja hora, Luis Suárez ha firmat l'1-0. Ha estat després d'una gran assistència de Jordi Alba i l'uruguaià ha superat el porter Alisson. La resposta ha estat una jugada ràpida del Liverpool. Mané ha guanyat l'esquena als centrals, però ha definit molt malament i la pilota, molt alta, ha sortit a fora.

La segona part ha començat amb un Ter Stegen providencial davant els atacs constants del Liverpool. Primer amb un gran refús, amb què l'alemany ha enviat a córner un xut de Milner i, cinc minuts després, ha desviat també a córner una ocasió claríssima de Salah. Sense treva, Ter Stegen ha tornat a intervenir atrapant un xut de Milner en una nova oportunitat dels "reds".

Per posar-hi remei, Valverde ha donat entrada a Semedo en el lloc de Coutinho que ha marxat entre aplaudiments i xiulets del terreny de joc.

Amb el Barça patint i resistint els atacs del rival, ha arribat el 2-0. Suárez ha enviat la pilota al travesser i Messi ha aprofitat el rebot per marcar el segon gol. En la celebració, l'argentí ha demanat aplaudiments a l'afició i no xiulets.

A vuit minuts, Messi ha sentenciat el partit amb un llançament de falta impecable. És el gol 600 de l'argentí. Dembélé, que ha entrat al temps afegit, ha tingut el quart gol a les seves botes, però ha xutat malament. Abans Salah havia enviat una pilota al pal. Pròxima parada a la Champions, Anfield.