El Barça tomba el Boca Juniors en el Trofeu Joan Gamper (3-0)

Malcom ha inaugurat el marcador i Leo Messi ha fet el segon en una gran acció personal. A la segona part, Rafinha ha sentenciat amb un golàs

Oriol Llach EstrellaActualitzat

El Barça s'ha presentat davant de la seva afició al Camp Nou amb una victòria sobre el Boca Juniors en la 53a edició del Trofeu Joan Gamper (3-0). L'equip amb el qua el FC Barcelona encara la temporada 2018-19 ha deixat, a banda del triomf, bones sensacions i molts detalls de qualitat per part dels de sempre i dels nouvinguts.

De fet, ha estat un dels fitxatges d'aquest estiu, Malcom, ha estat qui ha obert la llauna amb un gol que ha fet vibrar els més de 70.000 seguidors que omplien les grades de l'estadi blaugrana. El brasiler s'interna pel lateral de l'àrea, supera el marcador i envia la pilota al fons de la porteria amb un xut creuat que no ha pogut aturar el porter Andrada (1-0).

El Boca no s'ha deixat intimidar pel gol i ha buscat la reacció, però, lluny d'aconseguir-ho, ha vist com el Barça feia el segon i ha estat amb una genialitat de Leo Messi. El davanter argentí ha buscat Munir per fer la paret just a la frontal, però la pilota ha rebotat en un defensa i l'ha recuperat el '10' del Barça, que ha aprofitat la sortida d'Andrada per superar-lo amb un xut suau i bombat (2-0).

Just abans del descans, Boca ha estavellat una pilota al pal en una acció al contracop i, posteriorment, Nández ha pescat el rebot, amb Ter Stegen estès a terra, però Umtiti ha salvat sota els pals.

A la represa, el conjunt argentí ho ha tornat a intentar: Zárate s'ha plantat davant Cillessen, que havia substituït Ter Stegen a la mitja part, però el porter holandès ha refusat la pilota amb els peus en una gran acció a l'un contra un. Instants després l'àrbitre assistent ha aixecat la banderola invalidant la jugada per fora de joc.

Rafinha ha fet el 3-0: Després d'un teva-meva amb Thomas Vermaelen, el migcampista s'ha internat a la carrera a dins de l'àrea, pilota cap a Luis Suárez que l'hi torna al primer toc, la punxa i supera amb un barret espectacular el porter Andrada.

El jove talent de la Masia Riqui Puig ha tornat a demostrar que vol tenir un lloc a can Barça. Ha estat a tot arreu, ha reclamat contínuament als seus companys que li passessin la pilota i fins i tot ha estat a punt de fer el quart en una gran jugada personal que ha deixat dos defensors argentins bocabadats.

A les acaballes, el Barça també ha vist com li anul·laven un gol a Alcácer per fora de joc, això sí, ha estat fruit d'una gran jugada col·lectiva entre Semedo, Dembélé -que ha fet una assistència espectacular al primer toc d'esperó-, Luis Suárez i el davanter valencià.