Laprovittola i Abrines celebren una de les jugades del Barça-Baskonia (@FCBbasket)

El Barça tomba el Baskonia al Palau i el Joventut perd en un final agònic a València

Els blaugrana, en una gran segona meitat, han superat un sòlid Baskonia, mentre que la Penya ha acabat caient a la Fonteta en un partit frenètic

El Barça, després d'ensopegar a Gran Canària, ha aconseguit estrenar-se a la Lliga davant un rival d'entitat com el Baskonia. La Penya, per la seva banda, ha caigut contra el València en un partit d'anades i vingudes que s'ha decidit a la pròrroga.

Els blaugrana s'estrenaven al Palau aquesta temporada, i ho han fet amb una treballada remuntada davant els bascos. Els de Jasikevicius han començat bé el partit, però una fase de desconnexió al final del primer quart ha permès als visitants posar-se al davant al final del primer període (17-23).

Kuric i Da Silva han apropat el Barça en el marcador, però un sòlid Baskonia, amb una gran circulació de pilota i amb encert des del perímetre, ha aconseguit marxar al descans amb el màxim avantatge del partit (39-51). Però el pas per vestuaris dels blaugrana ha renovat els ànims i, en una segona part increïble, han endossat un parcial de 50-23 als de Joan Peñarroya.

Liderats per un encertat Abrines, un explosiu Jokubaitis i l'aportació interior de Vesely, els catalans han capgirat el marcador d'un partit que se'ls havia posat molt costa amunt en el descans i han sumat la primera victòria de la temporada. El màxim anotador del partit ha estat Vesely, amb 15 punts, seguit d'Abrines (13) i el visitant Thompson.

Derrota del Joventut a la Fonteta

Jared Harper ha arruïnat el festival triplista de Kyle Guy a la Fonteta. El Joventut de Badalona, en un duel que s'ha decidit a la pròrroga, ha caigut davant el València per 101 a 97 i ha sumat la segona derrota de la temporada.

Els d'Álex Mumbrú han començat el partit dominant, però un espectacular Guy, que ha anotat 12 dels 16 primers punts dels catalans, ha permès a la Penya igualar el duel. Tres triples d'un estel·lar Harper a l'inici del segon període han catapultat els valencians i, quan semblava que el duel es podia trencar, una Penya liderada per Guy, Vives i Tomic ha capgirat el marcador amb un parcial de 0-13.

Harper ha estat un autèntic malson per a la Penya (@valenciabasket)(@valenciabasket)

Els de Mumbrú han sortit al tercer quart disposats a aturar l'explosió anotadora de Guy i, per mitjà d'uns inspirats Jones i Puerto, han posat els locals +13. El Joventut s'ha recuperat en l'últim període, i fins i tot ha arribat a posar-se al davant, però els tirs lliures de Dubljevic després d'una polèmica falta d'Ante Tomic a falta de sis dècimes han permès als taronges empatar el matx i enviar-lo a la pròrroga (87-87).

I ha estat en el temps extra quan Harper ha marcat la diferència. Tot i el bon inici verd-i-negre, el base, amb dos tirs lliures i un triple, ha sentenciat una Penya que ha sumat la segona derrota en tres dies.

Guy ha estat el màxim anotador del partit amb 27 punts, ben acompanyat per Tomic (15) i Guillem Vives (15), mentre que per part local els més destacats han estat Harding (24 punts), Rivero (17) i Jones (16).

Homenatge a Rafa Martínez

Al final del partit, el València ha retirat la samarreta amb el dorsal 17 de Rafa Martínez. L'exjugador de Manresa i Bilbao va defensar durant 11 temporades la samarreta taronja, i el club ha decidit penjar la seva samarreta al sostre de la Fonteta de Sant Lluís al costat de dues llegendes com Victor Luengo i Nacho Rodilla.

Rafa Martínez, en el seu discurs de retirada de samarreta amb el València (@valenciabasket)(@valenciabasket)