El Barça surt viu de Stamford Bridge gràcies a Messi i arrenca un valuós empat (1-1)

El Chelsea s'avança per mitjà de Willian, però, quan pitjor ho estaven passant els blaugrana, el crac argentí surt al rescat del seu equip per fer la igualada definitiva

David CarballoActualitzat

El FC Barcelona ha sortit viu de Stamford Bridge gràcies a un gol salvador de Leo Messi i manté intactes les seves opcions de classificar-se pels quarts de final de la Lliga de Campions. El Chelsea s'havia avançat per mitjà de Willian per quan pitjor ho estaven passant els blaugrana, el crac argentí ha sortit al rescat del seu equip, que ha esgarrapat un valuós empat.

El Barça ha sortit amb l'onze titular de gala i disposat a portar el domini davant un Chelsea que li ha cedit de forma descarada la iniciativa. El control dels blaugrana ha estat infructuós ja que els homes de Valverde han jugat a un ritme molt lent i previsible que ha facilitat la feina defensiva als "blues". Els locals, sense un nou de referència i amb Hazard com a fals davanter centre, han donat el primer avís de perill amb un xut potent del belga que ha sortit fregant l'escaire. La resposta del Barça l'ha donat Paulinho amb un cop de cap massa creuat.

El bagatge ofensiu dels blaugrana en els primers 45 minuts ha estat molt pobre, mentre que el Chelsea ha necessitat ben poc per crear perill sobre la porteria de Ter Stegen. El brasiler Willian, amb dues fuetades, s'ha topat en dues ocasions amb els pals de la meta defensada per l'alemany. El millor que li ha pogut passar al Barça és arribar al descans amb l'empat a zero inicial en un primer temps molt fluix i lluny del nivell exigible a un aspirant a guanyar la Champions.

En la represa, ni Valverde ni Conte han fet canvis i el guió ha estat el mateix. El Barça, amb Sergi Roberto i Jordi Alba anul·lats en atac, ha seguit dominant sense crear pràcticament perill. Luis Suárez ha posat a prova Courtois en una acció aïllada, però, en el minut 61, el Chelsea s'ha avançat en el marcador. Willian, que ja havia avisat en dues ocasions, no ha perdonat en el tercer intent i ha batut Ter Stegen amb un xut des de la frontal sense oposició.

Tot s'ha posat molt coll amunt per als blaugrana, però, al minut 74, una greu errada de Christensen ha donat vida al Barça. El jove central danès ha regalat la pilota a Iniesta, que ha assistit a Messi i l'argentí ha trencat el seu malefici contra el Chelsea per fer el gol de l'empat a un. Un gol balsàmic i el primer que fa Messi contra la seva bèstia negra després de nou partits. Malgrat no fer un bon partit, el Barça ha sortit viu de Stamford Bridge i ha arrencat un bon resultat per decidir l'eliminatòria en la tornada d'aquí a tres setmanes, al Camp Nou.