Gasol ha brillat en cinc minuts del tercer quart (@fcbbasket)

El Barça supera un bon Baxi Manresa amb 5 grans minuts ofensius de Pau Gasol (97-89)

El Baxi Manresa s'allunya una mica més del play-off, però segueix demostrant que juga un dels millors bàsquets ofensius de l'ACB. El Barça ha necessitat un 17-3 de parcial en el tercer quart per desfer-se dels bagencs. Instants en què s'ha vist el millor Gasol

Xevi BardoletActualitzat

Pau Gasol ha sortit de titular per quart partit consecutiu i ha protagonitzat un bon duel amb Yankuba Sima. Ha estat Brandon Davies, després de la paternitat i de ser baixa a Gran Canària, qui ha posat l'energia i l'encert per contrarestar una bona arrencada dels manresans. Però atenció al segon quart de Seth Hinrichs i Scott Eatherton. Els dos interiors connecten com si fossin germans i han generat un munt de cistelles fàcils. També han contribuït al domini visitant en el rebot en la primera part. En un partit de pocs triples -només 4 el Barça-, el de Higgins, sobre la botzina, ha posat un ajustat i altíssim marcador al descans: 53-51.

Atenció als 23 punts i el 9 de 9 en tirs d'Eatherton (ACB Photo / V. Salgado)

Era de calaix que el Barça apujaria el llistó defensiu en el tercer quart. A més, s'ha vist la versió més Gasol pre-lesió: 9 punts de pur talent individual en 5 minuts i 13 punts en total amb un 5 de 6 en tirs. Parcial de 17-3 per obrir forat. Els bagencs han aconseguit encadenar uns triples que han molestat Jasikevicius: "No n'hi ha prou jugant bé 5 minuts. Això no servirà per als play-offs", ha dit el lituà en un temps mort. Els blaugranes han gestionat l'avantatge, tot i que els de Pedro Martínez han estat amb un 87 a 80 i possessió per retallar més. Ha faltat una mica d'encert per fer patir el Barça en els últims minuts. Instants en què hem vist la segona tècnica a un jugador local -primer Abrines i després Higgins- per sortir de la pista en la trajectòria cap a la recepció de la pilota.