Barça

El Barça supera l'objectiu d'ingressos per vendes marcat en el pressupost

El Barça havia d'ingressar 124 milions d'euros i el traspàs d'Arthur li ha permès superar la xifra, al marge del benefici comptable que s'imputi a cada jugador. El club, però, no anunciarà fins a mitjans de mes si les vendes permeten reduir o evitar pèrdues en l'exercici
Jordi Sunyer Actualitzat
La venda d'Arthur a la Juventus ha permès al Barça assolir l'objectiu de la temporada (@juventusfc)

Òscar Grau i Enrique Tombas van deixar-ho clar en la presentació del pressupost per a la nova temporada: calia ingressar 124 milions d'euros en vendes i traspassos de jugadors, deu més que en l'exercici anterior. Al final, sense comptar les variables, el Barça ha superat aquesta marca en prop de 41 milions.

El primer pessic important el va aportar la venda de Malcom, el passat mes d'agost, per 40 milions al Zenit de Sant Petersburg. Una altra contribució important ha estat la venda de Cucurella: el Barça el va recomprar de l'Eibar per quatre milions d'euros l'estiu passat, però ara n'ha aconseguit ingressar deu milions molt necessaris.

El traspàs de Malcom ha estat el segon més quantiós de la temporada (ZenitTV)

Però ha hagut de ser el traspàs d'Arthur, xifrat en 72 milions, el que ha permès al Barça dir que ha complert. No ha estat l'únic negoci realitzat amb la Juventus, que va pagar més de 8 milions d'euros pel punta Alejandro Marqués: això sí, aquest traspàs té la contraprestació de la compra obligatòria de Matheus Pereira també per 8 milions.

Així, el Barça ha obtingut ingressos de la venda de jugadors del planter, sempre interessants en l'aspecte comptable (com la de Sergi Palencia al Saint-Étienne per 2 milions), però també de les cessions remunerades, com les de Rafinha (1'5 milions, al Celta), Todibo (1'5 milions, al Schalke 04), Wagué (1 milió, al Niça)..., o la de Coutinho, la més profitosa, ja que el Bayern en va pagar vuit milions i mig. En aquest sentit, és interessant el cas de Carles Pérez, amb una cessió remunerada per un milió d'euros fins al 30 de juny, i amb una opció de compra ja executada (d'onze milions d'euros més variables) que, segons ha confirmat el club, també computa en el present exercici. És el mateix cas que Abel Ruiz, per qui l'Sporting de Braga ha pagat vuit milions.

Ara bé, el pressupost de vendes es plantejava en funció d'uns ingressos superiors als mil milions d'euros, que, per l'impacte de la pandèmia, no es produiran. El Barça calcula que ha deixat d'ingressar 154 milions, però, tot i les vendes i totes les mesures compensatòries, el club no farà públic fins a mitjans d'aquest mes si es confirma el temor de tancar amb pèrdues.

Anar al contingut