Barça

El Barça supera el Valladolid per la mínima i de penal (1-0)

Messi ha avançat els blaugrana a la primera part i ha fallat una altra pena màxima a les acaballes del partit

Francesc LatorreActualitzat

Hi havia molta expectació per veure quina alineació faria Valverde davant del Valladolid, tenint en compte que dimarts el Barça juga a Lió en partit de la Lliga de Campions. El Txingurri ha optat per les rotacions i, en defensa, ha fet jugar Vermaelen en lloc de Lenglet. Al mig camp, Rakitic ha començat el partit a la banqueta i han estat Aleñá i Arturo Vidal els qui han acompanyat de sortida Sergio Busquets. El canvi més sonat s'ha vist a la davantera, on Boateng ha estat titular en el lloc de Luis Suárez. També al davant, titularitat per a Dembélé, que ha relegat Coutinho a la suplència.

La primera part ha estat una de les més ensopides que es recorden aquesta temporada al Camp Nou. Amb Messi un pèl erràtic, el Barça ha ofert un joc molt pla, amb una circulació de pilota molt lenta. Això facilitava la feina al Valladolid de Sergio González, que ha disposat una defensa de cinc per contenir els atacs blaugrana. Al minut 8, Masip ha parat un xut molt tou de Boateng, en la que ha estat l'única aparició destacada de l'exjugador del Sassuolo en el primer temps. El Valladolid no generava perill però el Barça, tampoc. Al minut 17, una combinació entre Messi i Dembélé ha acabat amb un intent de xut del francès rebutjat per la defensa castellana. El bagatge ofensiu del primer acte ha estat tan pobre que l'oportunitat següent no s'ha produït fins al minut 40, amb un xut de Messi des de la llarga distància que ha acabat en córner. I un minut més tard, successió de jugades que acabarien en el gol del Barça. Messi ha protagonitzat una acció molt poc habitual en ell i ha perdut una pilota en fase de creació que ha originat una sortida a la contra del Valladolid. Els de Pucela no l'han sabut aprofitar i mentre es lamentaven a l'àrea del Barça, Piqué ha llançat la rèplica del Barça. La jugada ha acabat en penal de Míchel precisament sobre Piqué. Masip ha endevinat les intencions de Messi, que l'ha xutat a l'esquerra del porter, però no ha pogut aturar el llançament de l'argentí. Abans d'arribar al descans, Piqué ha estat una altra vegada clau, per desviar una centrada molt perillosa que tenia Enes Unal com a destinatari.

L'arrencada de la segona meitat ha estat més moguda. Tot just tornar dels vestidors, Sergi Guardiola ha xutat un pèl desviat a l'esquerra de la porteria de Ter Stegen. En l'acció immediatament posterior, primera connexió perillosa entre Jordi Alba i Messi. Una centrada del lateral català la rematat de primeres el 10 del Barça, però Masip ha rebutjat la pilota amb una aturada sensacional. Una autèntica demostració de reflexos del porter català (48'). Al minut 52, Boateng ha fet una molt bona passada en profunditat per a Dembélé. El control del francès ha sigut genial, la passada a Leo Messi, també, però l'argentí ha rematat desviat a la dreta de la porteria del Valladolid. Valverde ha fet el primer canvi al minut 60, donant entrada a Luis Suárez i fent seure Prince Boateng, que avui tot just ha disputat els primers minuts a la Lliga amb la samarreta blaugrana. L'uruguaià no ha trigat gens a tenir la primera oportunitat. Verde ha perdut de manera incomprensible davant de Messi, qui ha fet arribar la pilota al seu soci de davantera. Però el davanter centre del Barça no ha sabut superar Masip en l'un contra un. El rebot l'ha recollit Messi, que ho ha tornat a provar des de lluny, però Masip ara sí ha pogut aturar del tot la pilota. Ha estat l'última ocasió abans del segon canvi al Barça, ara amb Coutinho substituint Dembélé. El tercer, cinc minuts més tard, al 75: Rakitic en el lloc d'Aleñá. Sergi Roberto, avui lateral dret titular, ha estat a punt de fer el segon del seu equip amb una rematada amb la cama dreta –a passada de Messi- que ha sortit molt enganxada a la porteria de Masip. Al minut 83, una combinació deliciosa entre Coutinho i Suárez a l'interior de l'àrea gran ha acabat amb penal sobre el brasiler. L'ha tornat a xutar Messi. L'ha tornat a xutar a l'esquerra del porter. L'ha tornat a endevinar Masip. Però aquesta vegada arribant a la pilota. El seu rebuig l'ha rematat de cap el mateix Messi, però una altra vegada Masip ha parat la rematada de l'argentí, amb una sola mà. El crac del Barça n'ha tingut una altra dos minuts més tard. Aquesta vegada se l'ha fabricat ell mateix amb un slàlom marca de la casa que ha acabat amb un xut desviat. Abans d'acabar el partit, Masip encara ha tingut temps d'evitar un altre gol del Barça, aquesta vegada d'un desencertat Suárez.

Amb aquesta victòria, el Barça es retroba amb el triomf a la Lliga, després d'encadenar dos empats consecutius. El partit l'han vist en directe 67.400 espectadors. A la llotja, per cert, hi havia Bruno Genesio, entrenador de l'Olympique de Lió, el pròxim rival del Barça a la Lliga de Campions.

Després d'haver superat el Valladolid, el Barça afronta ara un calendari duríssim que el durà, a banda de Lió, als camps del Sevilla i el Madrid a la Lliga i també al Bernabéu en partit de la Copa del Rei. L'equip de Valverde entra, doncs, en un tram molt decisiu de la temporada després d'un partit en què no ha recuperat les millors sensacions.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut