El Barça supera el Leganés i manté les distàncies (3-1)

Dembélé, Suárez i Messi han fet els gols d'un partit en què s'ha lesionat el jugador francès

Francesc LatorreActualitzat

La primera gran notícia de la nit ha estat l'alineació de Valverde, que ha deixat Leo Messi a la banqueta. Avui el trident atacant l'han format d'inici Suárez, Dembélé i Coutinho. Però només l'argentí ha entrat en les rotacions, ja que Rakitic també ha començat el partit a la banqueta. Aleñá, en canvi, ha gaudit de la seva primera titularitat a la Lliga. Lenglet ha estat el descartat de la convocatòria. El francès té "fatiga muscular" i Valverde l'ha fet descansar. L'eix de la defensa l'han integrat Piqué i Vermaelen, que ha tornat a jugar després d'un mes fora dels terrenys de joc. Canvis pensant en el difícil compromís de Copa que el Barça té dimecres contra el Sevilla al Sánchez Pizjuán (TV3, 21.30).

Dos detalls de qualitat de Dembélé en forma de cavalcada marca de la casa primer i d'elegant sotana després han servit per escalfar un fred començament de partit. Dos detalls que han estat el presagi d'una grandíssima primera part del francès, líder de l'equip en absència de Messi. De totes maneres, la primera aproximació seriosa del Barça s'ha fet esperar fins al minut 23. Suárez ha recollit una pilota rebutjada per la defensa però ha rematat als núvols. Amb Messi absent, Suárez ha xutat la primera falta directa del partit. El seu xut però l'ha aturat ben situat Cuéllar (min 25). A la mitja hora de joc, l'uruguaià ha estat el destinatari d'una delicada assistència de Dembélé, però la seva rematada ha sortit desviada. I un minut després, al 31, el francès s'ha disfressat definitivament de Messi i ha protagonitzat una jugada que ben bé hauria signat l'argentí. Aleñá ha atrapat una pilota que Piqué ha tret amb voluntat i força des de la defensa i li ha cedit al francès. Dembélé ha driblat un contrari i ha obert a la banda esquerra per a Jordi Alba. El lateral català li ha tornat la passada perquè l'exjugador del Borussia obrís el marcador amb un xut creuat i ajustant la pilota al pal. Al minut 44, Coutinho hauria pogut fer el segon –amb assistència novament de Dembélé- però el brasiler ha rematat fora.

El recital del francès ha continuat a l'inici de la segona part. Dembélé ha assistit Coutinho amb una passada d'esperó, tot i que la rematada del brasiler ha sortit desviada. Al minut 50, el Camp Nou ha corejat el nom de Messi en veure que l'argentí començava a fer exercicis d'escalfament a la banda. Però abans que l'argentí sortís a jugar, el Leganés ha empatat el partit. Al minut 56 el danès Braithwaite, fitxat en el mercat d'hivern, ha guanyat l'esquena a Gerard Piqué per rematar una precisa assistència d'En-Nesyri. Gerro d'aigua freda per al Barça que l'equip de Valverde ha contestat amb una combinació entre Aleñá i Dembélé que ha acabat amb un xut massa creuat del francès. Al minut 64 Valverde ha fet un doble canvi, donant entrada a Messi i Rakitic, en els llocs d'Arthur i Aleñá. La substitució del jugador del planter no ha agradat gaire al públic del Camp Nou. La gran nit de Dembélé ha acabat de cop en el minut 66. El francès ha relliscat i s'ha torçat el turmell de la cama esquerra. L'ha hagut de substituir el brasiler Malcom.

Entre el gol del Leganés i la lesió de Dembélé, el Barça ha passat una mala estona que s'ha acabat al minut 70 amb el 2-1, obra de Luis Suárez. Cuéllar ha volat per desviar un cacau de Leo Messi que anava a l'escaire i el rebuig del porter l'ha aprofitat l'uruguaià per tornar avançar els blaugranes. Un gol, per cert, que ha precisat de la intervenció del VAR. Al minut 84 Vermaelen ha salvat in extremis una ocasió de Michael Santos. El belga ha estat rapidíssim per evitar la rematada de l'uruguaià. A la nit però encara li faltava el millor gol del partit. L'autor, evidentment, Leo Messi, que li ha donat un altre aire al partit. El soci, evidentment, Jordi Alba. Fins a dues vegades han combinat entre ells abans que el 10 del Barça afusellés Cuéllar amb la cama dreta per sentenciar ja en temps de descompte. El Barça encara hauria pogut fer el quart amb dues rematades de Rakitic i Suárez. La del croat ha sortit desviada i la de l'uruguaià l'ha atrapat el porter de l'equip de Pellegrino.

50.600 persones han vist en directe al Camp Nou aquesta victòria del Barça que fa que els de Valverde mantinguin les distàncies al capdamunt de la classificació. La setmana que ve els blaugranes visitaran el Girona a Montilivi. Abans però tots dos equips hauran de fer front als seus compromisos de la Copa del Rei. El Barça contra el Sevilla i el Girona contra el Reial Madrid. Serà una setmana intensa.