Pierre Oriola ha estat el jugador més destacat en la victòria del Barça contra el Bilbao (@FCBbasket)
Bàsquet ACB

El Barça supera el Bilbao i es classifica per a les semifinals com a primer de grup (73-85)

Sense Mirotic, reservat per molèsties als isquiotibials, Pierre Oriola assumeix galons i condueix els catalans a la victòria contra un lluitador Bilbao Basket

Jordi RobirosaActualitzat

El basquetbol és com la vida. Si no espaviles i estàs concentrat, qualsevol et pot fer un vestit nou. I això és el que li ha passat al Barcelona en la primera meitat, en la qual el Bilbao li ha clavat dos parcials de 8 a 0 en el primer quart, i de 14 a 0 en el segon. Els bascos, entrenats pel català Àlex Mumbrú, ha arribat a tenir 9 punts de diferència, 30 a 21. Però aquest Barça és un equip solvent, ha pressionat en defensa i ha acabat ofegant al rival. Al descans ja guanyaven per 33 a 34.

En la segona meitat, una defensa zonal dels biscains, ha complicat l'atac dels blaugranes, que han hagut de prémer els matxos per superar el rival. Esment especial per a un magistral Pierre Oriola, que amb uns destacables 23 punts i 9 rebots, amb 29 de valoració, ha fet oblidar l'absència de Nikola Mirotic. En l'últim període l'equip de Svetislav Pesic s'ha agradat i ha agradat. Fort en defensa i fluid en atac, els barcelonistes han arribat a tenir 16 punts de diferència, que al final han estat 12, 73 a 85.

Amb aquesta victòria, el Barça és de totes totes el primer del grup i espera rival en semifinals. D'aquesta manera, el partit de demà passat contra el Tenerife és un pur tràmit, el que podria fer que Pesic donés entrada a tots els jugadors reserves i reservés els més importants. Encara que amb l'entrenador serbi no se sap mai.