Els jugadors del Barça s'abracen després del primer gol (Reuters)

El Barça supera el BATE Boríssov (3-0) i posa un peu als vuitens de final de la Lliga de Campions

Dos gols de Neymar i un de Luis Suárez han acabat amb la resistència de l'equip bielorús en una nit marcada per la reaparició d'Andrés Iniesta

El Barça ja és pràcticament als vuitens de final de la Lliga de Campions després de fer els deures davant un voluntariós BATE Boríssov. Tot i que a la prèvia s'havia parlat més d'altres aspectes que del merament esportiu, el Barça n'ha tingut prou amb els detalls de talent de Neymar i el reaparegut Andrés Iniesta per doblegar el campió bielorús. La victòria de la Roma (3-2) sobre el Bayer Leverkusen ha impedit la classificació matemàtica de l'equip blaugrana per a la següent ronda.

Luis Enrique ha aprofitat per reservar alguna de les seves peces, de tal manera que Vermaelen ha reaparegut a l'eix de la defensa per Piqué, i Adriano ha jugat al lateral esquerre per Alba. Luis Enrique també ha aprofitat per provar el polivalent Sergi Roberto en punta per la dreta, al costat de Neymar i Luis Suárez. L'experiment, però, ha acabat sense conclusió, perquè al minut 20, el de Reus ha hagut de baixar al mig del camp per cobrir la baixa de Rakitic.

La lesió del croat ha estat la mala notícia de la nit. Les bones, el gran moment de forma de Neymar i la bona actuació d'Iniesta, que ha jugat una hora. I també les ganes de Munir, que ha entrat pel Rakitic i ha estat molt actiu en els primers minuts que ha estat en joc. De fet, el jove davanter d'origen marroquí ha forçat el penal que ha encarrilat el triomf blaugrana, en ser subjectat a l'àrea per Mladenovic.

Neymar ha estat l'encarregat de tirar el penal i no ha fallat. Amb l'1-0 al marcador, els tímids intents del BATE, que havien arribat a posar a prova Ter Stegen en un xut de Staixevitx, s'han acabat. El Barça ha dominat el partit de forma absoluta, però sense gaire velocitat de circulació de pilota i imposant-se per inèrcia.

La connexió Suárez-Neymar

L'equip blaugrana tenia el partit ben encarrilat al descans i l'ha rematat a la represa, primer amb un gol, de Luis Suárez a passada de Neymar i després amb servei de l'uruguaià perquè el brasiler marqués a plaer. La bona entesa dels dos davanters blaugrana ha fet que, a hores d'ara, l'absència de Messi, que en altres temps hauria estat decisiva, s'hagi pogut anar trampejant sense més problema.