Hanga és ara mateix l'autèntic motor del líder del grup A

El Barça supera el Baskonia amb la inspiració de Hanga i amb Mirotic tocat (81-75)

El Barça és el líder imbatut del grup A i ja té pràcticament garantida la classificació per a la semifinal de l'ACB. No ha fet un partit brillant contra el Baskonia, però amb moments de defensa i amb l'empenta de Hanga n'ha tingut prou per guanyar

Xevi BardoletActualitzat

Divendres va ser l'Unicaja i aquest dijous li ha tocat al Baskonia passar pel sedàs defensiu del Barça. Calvari per als de Dusko Ivanovic en el primer quart; 8 pilotes perdudes, anotant només 11 punts i amb algunes cistelles al límit de la possessió. Si els blaugranes haguessin estat encertats en el triple haurien obert un forat important.

De fet, els de Pesic guanyaven per 24-11 en l'arrencada del segon periode, però han entrat en un dels col·lapses que ja s'havien vist abans de la pandèmia. S'han precipitat en alguns atacs i han abaixat el llistó defensiu i un jugador rival ha entrat en erupció. Parlem de l'aler nord-americà Shavon Shields, que havia anotat 18 punts en els dos primers partits de la fase final, i n'ha clavat 17 en el segon període.

42-39 pel Barça al descans i males notícies pels barcelonistes en la represa. Mirotic ha notat molèsties als isquiotibials i s'ha hagut de retirar. També han estat males notícies per al bàsquet, perquè la baixa del montenegrí, el dia fluix cara a cistella també tocat Shengelia i la poca inspiració general -menys Shields, que ha seguit sumant- han provocat un tercer quart molt fluix. S'ha tancat amb un 55-56 per als d'Ivanovic.

Mirotic ha tingut molèsties musculars però ha tornat al partit (ACBPhoto / M. Pozo)

Mirotic ha pogut tornat al partit, però tocat. Qui ha fet revifar el Barça ha estat Adam Hanga, que és l'antítesi del cansament. El "base" tittular indiscutible ara mateix ha anotat 10 punts en un moment -15 punts i 7 assistències en total-, amb una jugada de cantó a cantó acabant amb esmaixada que ha deixat a tothom bocabadat. Ell ha empès la resta, bastant ofuscada fins aleshores. I el Barça ha sumat la tercera victòria en tres partits. Això sí, caldrà veure el peatge que ha paga l'equip amb l'estrebada de Mirotic al tercer quart.