El Barça sucumbeix a la intensitat del Liceo i al factor pista i perd la Copa (3-2)
El Barça sucumbeix a la intensitat del Liceo i al factor pista i perd la Copa (3-2)
Els jugadors del Liceo celebren la seva primera Copa del Rei des del 2004
Hoquei patins - Copa del Rei

El Barça sucumbeix a la intensitat del Liceo i al factor pista i perd la Copa (3-2)

Jordi SunyerActualitzat

Han pujat l'Alcobendas i l'Alcoi a l'OK Lliga i la Copa del Rei se l'ha endut el Liceo. Són dies joiosos per als qui associen el progrés de l'hoquei sobre patins amb la fi del domini, en èpoques monopoli, dels equips catalans en aquest esport. El cert és que, després de la fuita de jugadors del país a Itàlia i Portugal, i de dues finals consecutives entre conjunts lusitans a la Copa d'Europa, avui ha arribat el primer títol no català a la Copa del Rei des del 2004. Aquell any, precisament, va ser el Liceo que es va endur el títol: i, avui, els de Juan Copa han fet valer tots els factors que els podien ser favorables per brandar el trofeu (3-2) davant del campió de Lliga, el Barça.

Sergi Panadero intenta culminar una de les dues accions individuals que ha pogut realitzar en la primera part

L'aposta del Liceo ha estat diàfana des del principi: davant del seu públic, sortida impulsiva i ritme frenètic de partit. Els gallecs, un equip molt físic i històricament agressiu, han posat a prova de seguida Egurrola en una acció de Roberto di Benedetto (2'). El Barça ha aconseguit aminorar la pressió local amb possessions llargues i Sergi Panadero, amb un tret que ha desviat Carles Grau amb el casc, ha certificat la sortida blaugrana de la seva cova. Amb tot, empesos per l'speaker del pavelló (que ha ignorat la deguda neutralitat de l'organitzador animant constantment el Liceo), els verds han continuat oferint la impressió de jugar una velocitat per sobre. "Estan defensant fatal les curtes", ha comentat en un temps mort el tècnic local Juan Copa. "No podem estar traient aigua en defensa tota l'estona", ha reconegut, en el següent, Edu Castro. Aitor Egurrola ha estat ocupat com pocs partits aquesta temporada, assetjat pels llançaments de César Carballeira, "Dava" Torres i Matías Platero. Tot i alguna aproximació barcelonista intranscendent, els blaugranes han agraït la mitja part.

Maxi Oruste eleva la bola per rematar de volea, abans que Egurrola desviï

Només començar la represa, Egurrola ha hagut d'avortar una contra gallega després d'una pèrdua de bola del Barça al mig del camp: mala peça al teler. Els blaugranes haurien pogut respirar a partir de la desena falta del Liceo (30'), que ha suposat una falta directa que Pau Bargalló no ha sabut rematar després d'asseure perfectament Carles Grau. Però dos minuts després, els d'Edu Castro també han comès la seva desena infracció: i, en aquest cas, el ribetà Jordi Adroher no ha fallat (1-0, 32'). L'entrenador blaugrana ha sol·licitat un temps mort just abans del llançament d'un penal comès per Pablo Álvarez sobre Marc Grau, però ha estat inútil, perquè César Carballeira ha batut Egurrola per sota (2-0, 35').

Jordi Adroher ha transformat dues faltes directes i ha castigat els blaugranes amb la seva efectivitat

Era un moment delicadíssim, però el Barça ha tornat a entrar en el partit amb un gol de cor, en una combinació entre Pablo Álvarez i Matías Pascual que ha acabat amb la pilota entrant a empentes i rodolons (2-1, 36'). Els blaugranes han incrementat la freqüència dels seus llançaments a la porteria de Carles Grau (Ignacio Alabart i Matías Pascual han tingut una doble ocasió claríssima, molt ben resolta pel porter lloretenc), però s'exposaven a les contres dels verds. L'aposta, amb tot, ha donat fruits: Ignacio Alabart ha etzibat un cacau des de gairebé mitja pista al qual Carles Grau ha reaccionat quan la bola ja era a dins (2-2, 42'). Però el Barça ha malaguanyat la feina amb una falta de Joâo Rodrigues que li ha comportat la targeta blava, i Jordi Adroher, encara que ha estat després d'un rebot en el travesser, ha tornat a exhibir la seva mestria en accions d'aquestes característiques (45'). Els d'Edu Castro han empès, però el Liceo ha resistit i la Copa ha deixat de parlar català... a mitges, tenint en compte que tres hoquistes de l'equip gallec van néixer a les comarques de Girona.

Anar al contingut