El Barça sua sang contra la Juve (1-3) per aixecar la seva cinquena Copa d'Europa

Els gols de Rakitic, Luis Suárez i Neymar han fet estèril la diana de Morata i han donat el triomf al Barça contra la Juventus

El Barça ha superat la Juventus per 1-3 en la final de Berlín i s'ha proclamat campió d'Europa per cinquena vegada en la seva història. Els gols de Rakitic, Luis Suárez i Neymar han certificat un segon triplet històric del club blaugrana.

Luis Enrique ha apostat per l'onze de gala en competició europea, amb Ter Stegen a la porteria. Allegri, l'entrenador "bianconero", ha apostat per Barzagli a l'eix de la defensa en el lloc del lesionat Chiellini. La primera arribada blaugrana ha significat el 0-1. En el minut 4, canvi de joc de Messi i combinació ràpida entre Jordi Alba, Iniesta i Rakitic. El migcampista croat ha xutat amb l'esquerra per superar Buffon.

Amb l'avantatge en el marcador, el Barça ha controlat la possessió (67% en la primera part) i ha marcat el ritme del joc. Vidal i Pogba han vist la groga per dues accions dures contra els jugadors blaugranes. La Juve ho ha provat al contracop, però només ha rematat amb perill en una jugada aïllada de Morata. Buffon s'ha erigit en el millor de la Vecchia Signora amb dues bones parades a Dani Alves i Luis Suárez. L'uruguaià també ha fregat el segon en un xut creuat que ha llepat el pal de la porteria italiana.

Buffon salva i Morata empata

El Barça ha sortit disposat a sentenciar el matx i, en el minut 48, Buffon ha evitat un gol de Luis Suárez que ja cantava l'afició blaugrana. El veterà porter italià, que té 38 anys, ha demostrat la seva qualitat. La Juve, que estava grogui, ha tornat a entrar en el partit. En el minut 55, pèrdua de pilota de Dani Alves, bona passada de taló de Marchisio i xut enverinat de Tévez, que ha desviat Ter Stegen. Morata, tot sol dins l'àrea, ha aprofitat el refús per empatar.

Luis Suárez torna a posar el Barça en avantatge

El gol de l'exmadridista ha donat ales als italians, que han ficat la por al cos als catalans. Però el Barça, al contracop, ha tornat a desnivellar la balança. En el minut 68, xut de Messi refusat per Buffon i Luis Suárez, amb instint assassí, ha aprofitat la pilota lliure per fer l'1-2.

Immediatament després, l'àrbitre turc Çakir ha anul·lat un gol per mans de Neymar. Luis Enrique ha fet entrar Xavi en l'últim quart d'hora per millorar el control del matx, però el tram final ha estat taquicàrdic. Amb els italians abocats a l'atac, Neymar, en l'afegit, ha sentenciat el triomf. Desè gol del brasiler en la Champions 2014-2015. El premi de màxim golejador d'aquesta edició del torneig el compartiran Neymar, Messi i Cristiano Ronaldo.

Cirereta del pastís d'una temporada inoblidable per als aficionats del Barça, amb títols de Lliga, Copa i Champions.