Futbol Copa del Rei

El Barça sua per eliminar l'Eivissa i es classifica per als vuitens de final (1-2)

Dos gols de Griezmann, el segon en temps de descompte, han servit per capgirar el gol inicial dels balears

Francesc LatorreActualitzat

Quique Setién ha tret un onze molt competitiu sobre la gespa artificial de Can Misses, conscient que aquest any la Copa no ofereix la possibilitat d'arreglar un mal resultat en el partit de tornada. I ho ha fet, a més, canviant el dibuix habitual: del 4-3-3 al 3-5-2. Junior, Lenglet i Sergi Roberto han integrat una defensa de tres, amb Rakitic, Riqui Puig, Semedo i de Jong al mig del camp. A dalt, han jugat d'inici Griezmann, Ansu Fati i Carles Pérez. Neto ha estat el porter titular.

La primera part del Barça ha estat nefasta. Ha arribat a tenir el 85 per cent de la possessió, però, no ha xutat ni una sola vegada a porteria, ni entre els tres pals ni desviat. Germán, porter de l'Eivissa, ha estat un espectador de luxe d'aquest primer acte. Els de Pablo Alfaro, a més, s'han avançat en la primera aproximació a l'àrea blaugrana. Una internada per la banda esquerra de Raí ha acabat amb una passada enrere que Javi Pérez ha rematat arribant des de la segona línia i anticipant-se a Riqui Puig. La rematada de Pérez ha tocat a les cames de Pep Caballé i això ha acabat de descol·locar Neto. El Barça no ha sabut reaccionar, superat sempre per la intensitat dels balears. Al minut 16, l'àrbitre ha anul·lat de manera correcta el que hauria pogut ser el 2-0. Rodado ha superat Neto però González Fuertes ha invalidat l'acció per un falta prèvia sobre Lenglet. En el minut 28, nou avís dels locals, en aquest cas en forma de falta directa executada per Javi Lara. El seu xut ha sortit ajustat a la dreta de la porteria de Neto. Amb Can Misses absolutament embogit, l'Eivissa encara ha tingut temps de donar un altre ensurt, i dels grossos, a l'equip de Setién. Raí ha rematat al pal una centrada des de la banda esquerra, el rebuig l'ha recollit Rodado que de primeres ha rematat de primeres. Neto ha respost amb una bona demostració de reflexos.

La segona part ha començat amb la mateixa tònica i amb la pluja també de protagonista. Amb el Barça sense inquietar la porteria de Germán en camp moment. En el minut 58, Quique Setién ha fet el primer canvi, donant entrada a Jordi Alba en el lloc de Carles Pérez. El lateral de l'Hospitalet s'ha situat en la demarcació d'extrem. Tres minuts més tard, ha arribat la primera rematada del Barça en tot el partit. Ha estat d'Ansu Fati, que ha rebut una passada en profunditat de Griezmann. Fati però hi ha arribat molt forçat i no ha pogut impactat del tot bé amb la pilota. El primer xut entre els tres pals dels de Setién no ha arribat fins al 68. Ha estat Rakitic, des de lluny i molt tou, directament a les mans de Germán. I quan tot Eivissa començava a creure de debò en la gesta, amb l'estadi fent l'onada, ha arribat el gol de l'empat. Una passada en profunditat de Frenkie de Jong ha fet bona la desmarcada d'Antoine Griezmann. El francès ha rematat al primer toc, sense controlar, i ha superat el porter de l'Eivissa. Era el minut 72. En el tram final de partit, el Barça ha intensificat encara més el seu domini, però amb les mateixes dificultats per penetrar en la defensa local. Tot feia pensar que el partit desembocaria a la pròrroga. Però en el temps de descompte, i altra vegada amb Griezmann de protagonista, el Barça ha aconseguit capgirar el marcador. Aquesta vegada ha estat Jordi Alba qui li ha enviat una precisa passada i el francès ha definit amb un altre toc de gran qualitat.

Al final ,l'Eivissa i la seva afició s'han quedat amb la mel als llavis. El Barça ha remuntat in extremis i divendres serà en el sorteig dels vuitens de final.