El Barça s'imposa al Vila-real (2-1) amb dos gols de Neymar i continua manant a la Lliga

El Barça s'ha imposat al Vila-real (2-1) i ha deixat enrere la relliscada que va suposar la derrota al camp de l'Athletic en l'anterior jornada. Neymar, que ja va fer un "hat-trick" davant el Celtic a la Champions, ha estat l'autor dels dos gols blaugranes, el primer de penal. Amb aquest triomf, el Barça continua comandant la Lliga i eixampla a cinc punts la renda sobre el Reial Madrid, després de l'empat dels blancs a Pamplona.

Conscient que el Vila-real té un cert historial com a visitant incòmode, el Barça ha intentat controlar el partit de principi a fi. I se n'ha sortit prou bé: una possessió altíssima de pilota i cap patiment en defensa. Una altra cosa ha estat crear ocasions de gol, que no han sovintejat en la primera meitat. Alex Song ha tingut la primera al minut 6 a la sortida d'un córner, però el seu xut l'ha rebutjat el pal.

A falta d'inspiració trenant jugades, el Barça ha trobat premi al seu domini a pilota aturada. Una centrada d'Alba l'ha interceptat amb la mà a la seva àrea el defensa groguet Mario i el penal l'ha transformat Neymar (m. 29), amb una mitja "paradinha" inclosa. El brasiler, un dels jugadors més actius del Barça fins a aquell moment, ha anotat d'aquesta manera el seu cinquè gol a la Lliga.

Amb l'1-0, el Vila-real s'ha vist obligat a avançar línies, però no ha arribat a inquietar Pinto. En canvi, el Barça ha tingut una bona oportunitat per marcar el gol de la tranquil·litat, però Asenjo li ha aturat el xut a boca de gol a Alexis.

Desconcert a la represa

Els de Martino no han sabut fer el 2-0 i ho han pagat a la segona part, quan Musacchio (minut 47) ha establert l'empat de cap a la sortida d'un córner. El central argentí li ha guanyat el cos a cos a Bartra i ha rematat amb contundència per establir l'empat. I poc després, Giovani ha enviat fora per molt poc un xut que podria haver significat l'1-2.

Al Barça li ha costat refer-se del cop però l'entrada de Xavi per Song ha contribuït a fer que el Barça recuperés un alt ritme de circulació de la pilota i, després d'un parell d'avisos, ha arribat el segon gol (minut 67). Neymar ha estat de nou l'autor, tot i que Alexis, amb una gran desmarcada i una bona assistència, li ha donat el gol mastegat.

Amb el segon gol han arribat els millors moments del Barça. El Barça ha posat setge a la porteria d'Asenjo i Iniesta ha estat molt a prop de marcar (minut 80). Però qui ho ha tingut més a prop ha estat de nou Neymar, que ja en temps de descompte ha enviat un xut que ha fregat el travesser.