Copa del Rei

El Barça s'imposa al València i agafa un mínim avantatge de cara a la tornada a Mestalla (1-0)

Els blaugrana han dominat clarament el partit davant d'un València inoperant al qual només ha pogut superar amb una rematada de cap de Suárez

Albert AguileraActualitzat

El Barça ha sortit al camp amb la mateixa alineació que la setmana passada va derrotar, i eliminar, l'Espanyol. Coutinho, a la banqueta, i Aleix Vidal repetint titularitat. Ell ha estat l'encarregat, juntament amb Rakitic, Busquets i Iniesta, de pressionar els valencianistes fins a la sacietat. Valverde volia el València tancat al seu camp i a la primera part ho ha aconseguit amb possessions de pilota que fregaven el 80%. Però ni la possessió ni la pressió es traduïen en ocasions de gol. Als primers 45 minuts, només un parell d'arribades a porta de Messi i Suárez, les dues sense perill.

I mentrestant, el València esperava enrere per sortir al contraatac, confiant tota la seva sort a una pilotada llarga a Rodrigo o Vietto. La mateixa estratègia que va deixar l'Alabès a les portes de puntuar en lliga al Camp Nou. Però l'oportunitat per als xe no l'ha tingut cap dels seus davanters. Montoya, a tocar de la mitja part, ha engaltat una pilota que ha sortit desviada a l'esquerra de Cillessen. Suficient per posar l'ai al cor dels poc més de 50.000 espectadors que mig omplien el Camp Nou.

A la segona part, el València ha avançat línies i Parejo ha pogut marcar. Abans, Messi l'havia tinguda amb una gran jugada individual, però el seu xut s'ha estavellat contra el lateral de la porteria de Jaume. I a mitja hora del final, canvi de guió. Coutinho han entrat al camp. El brasiler ha aportat més dinamisme al joc i les ocasions per al Barça s'han multiplicat. I, en una d'aquestes, jugada entre Alba i Messi, centrada de l'argentí, i Suárez, amb un potent cop de cap, ha marcat el primer gol per al Barça.

El gol ha esperonat els de Valverde, que, amb l'entrada de Paulinho i Alcácer, han anat posant setge a la porteria de Jaume. L'han tinguda Messi, Coutinho i Paco Alcácer, però cap d'ells ha pogut superar el porter del València. Al final, un a zero. Dijous vinent, el Barça haurà d'administrar bé aquest mínim avantatge si vol ser a la cinquena final de Copa consecutiva.