El capità del Barça, Víctor Tomàs, aixeca la Copa Asobal
Handbol

El Barça s'imposa al Bidasoa i es proclama campió de la Copa Asobal (30-22)

Els blaugranes han sumat el seu novè títol consecutiu en aquesta competició i el quart de la temporada

Joan Ramon VallvéActualitzat

El Barça ha evitat el fracàs. I és que el tècnic Xavier Pascual ja ho havia advertit abans de començar la Copa Asobal: "si no guanyem, diran que hem fracassat", va explicar Pascual. I no han fracassat. Els blaugrana porten exactament 6 anys, 7 mesos i 12 dies guanyant totes les competicions domèstiques que els posen al davant. 7 lligues, 6 Copes del Rei, 7 Supercopes espanyoles, 6 Supercopes catalanes i, amb la d'avui, 7 copes Asobal. 33 títols en 6 anys i mig.

Avui, el Bidasoa només se'ls ha pogut resistir durant el primer quart d'hora. El marcador al descans era clar, 16 a 10, i en la segona part la renda ha arribat a ser de 10 gols. Dika Mem han estat un cop més el més efectiu, amb set gols i un 100% d'encert. Però la virtut de l'equip és que Xavi Pascual pot fer moltes combinacions sense que el joc se'n ressenteixi. Ha aconseguit allò que sempre ha buscat: que no hi hagi titulars i reserves. Potser quan arribi la fase decisiva de la temporada aquest equilibri es trencarà i alguns tindran més minuts i més protagonisme que altres.

La Copa Asobal ja és el quart títol de la temporada, però queden els tres grans: la Lliga, la Copa i la Champions d'handbol, la gran assignatura pendent del conjunt de Xavi Pascual. El títol que es resisteix des del 2015.