El Barça s'imposa a l'Espanyol als penals i es proclama campió de la Supercopa de Catalunya (0-0)

Després de l'empat a zero en el temps reglamentari, els blaugranes s'han proclamat campions en derrotar els blanc-i-blaus en els llançaments des dels onze metres

David CarballoActualitzat

El Camp d'Esports de Lleida s'ha omplert amb més de 10.000 espectadors per veure la tercera edició de la Supercopa de Catalunya de futbol entre el FC Barcelona i el RCD Espanyol. Després de l'empat a zero en el temps reglamentari, el Barça s'ha proclamat campió en la tanda de penals, on s'ha imposat per 4 gols a dos.

Ernesto Valverde i Quique Sánchez Flores han presentat dos equips amb els habituals suplents a la Lliga i en el cas del conjunt blaugrana, amb tres jugadors del filial, Sergi Palencia, Jorge Cuenca i Carles Aleñá. Abans del primer minut de joc, Paco Alcácer ha tingut una claríssima ocasió per inaugurar el marcador, però ha xutat als núvols amb tot a favor per marcar. La resposta blanc-i-blava ha arribat després d'una errada de Palencia, que ha regalat la pilota a Piatti, però l'argentí ha desaprofitat un mà a mà amb Cillessen.

Després d'un inici mogut i amb alternatives, amb el pas dels minuts el joc ha anat decaient, tot i que un Espanyol més motivat ha dominat davant un Barça amb Denis Suárez. El gallec, el més incisiu en el bàndol blaugrana, ha hagut de deixar el terreny de joc abans del descans per lesió després de xocar amb Dídac Vilà, que tampoc ha pogut continuar sobre el terreny de joc.

El campió, a la tanda de penals

En un duel per reivindicar-se, Dembélé ha tornat a demostrar precipitació en la presa de decisions. L'extrem francès ha anat de més a menys com la resta dels seus companys en una primera part que ha acabat sense gols. En la represa, l'Espanyol ha seguit buscant el gol amb més insistència i Piatti ha estavellat una enverinada centrada xut al travesser de la porteria de Cillessen.

La rèplica més perillosa del Barça, un cop de cap de Paco Alcácer en una falta lateral. A manca de gols, la tanda de penals ha decidit el campió. Els blaugranes han transformat els seus quatre llançaments, mentre que els blanc-i-blaus n'han fallat dos, Sergi Darder i Àlex López, i el títol ha acabat a les vitrines del Barça, el primer de l'era Valverde.