El Barça s'imposa a l'Athletic Club a Lezama

Patri, la debutant Berta Bou, Oshoala i Alexia, autores del dels gols que ha atorgat tres punts més a les de Lluís Cortés

Josep CochActualitzat

Debut de Berta Bou a Lezama davant de l'Athletic Club. La capitana de filial, recuperada d'una greu lesió, ha tingut el premi de debutar amb el tricampió. Lluís Cortés ha fet un onze absolutament diferent al que va presentar davant de la Reial Societat. Oshoala ha disposat de la primera oportunitat després de recuperar una pilota a l'interior de l'àrea, però la jugada no ha anat a més.

En el 23 una rematada de Jennifer Hermoso ha obligat Amaia Peña lluir-se amb una grana aturada. Un córner tret per Mapi León en el minut 23 ha significat el 0 a 1 amb una rematada de cap de Patri Guijarro, capitana blaugrana. En el minut 28 una nova ocasió a la nigeriana Oshoala, però el seu xut ha sortit fora fregant el pal dret de la porteria basca.

I en el 33 ha arribat el 0 a 2, també en jugada d'estratègia a la sortida d'una falta. La rematada de Patri la rebutja al travesser Amaia Peña, però la debutant Berta Bou, molt atenta, acaba introduint la pilota dins de la porteria. Amb el 0-2 Jenni, que busca el pitxitxi. Ha xutat a boca de canó, però Amaia Peña ha arreglat la situació, i en el 42 Patri hauria pogut establir el 0 a 3, però la pilota s'ha acabat estavellant al travesser. Amb 0 a 2 ha acabat la primera meitat.

El Barça sentencia a la segona part

La segona part ha començat amb una nova oportunitat d'Oshoala, però la seva rematada des de l'àrea petita s'ha perdut per la línia de fons. Però tres minuts després, en el 61, una recuperació al mig del camp s'ha convertit en una assistència a Oshoala que, ara sí, ha superat Amaia Peña amb un xut creuat i marcar el 0 a 3.

El Barça ha continuat posant setge a la porteria de l'Athletic Club i Mariona ha tornat a estavellar la pilota al travesser en un xut amb molta intenció des de fora de l'àrea. En el 73 un altre debut, el de María Pérez que ha substituït a Patri Guijarro. En el 80 ha arribat el 0 a 4, obra d'Alèxia en una jugada personal i després d'aprofitar un rebot de la defensa biscaïna.

Després d'aquesta victòria el Barça té encara dos partits pendents, dijous contra l'Sporting de Huelva i diumenge davant de l'Eibar, tots dos al Johan Cruyff. Després d'aquests dos partits, les blaugrana tancaran una temporada històrica.