Araujo i el noruec Sorloth van mantenir un duel memorable
Araujo i el noruec Sorloth van mantenir un duel memorable
barça

El Barça s'ha tornat un equip més agressiu?

La percepció d'Alguacil s'ajusta a la realitat? Analitzem les dades de grogues i vermelles de la primera temporada que Xavi seu a la banqueta des del primer dia

Redacció Esport3Actualitzat

"El Barça és més agressiu del que havia estat aquests últims anys." Amb aquesta afirmació, l'entrenador de la Reial Societat, Imanol Alguacil, va despatxar una de les preguntes sobre l'actuació de Gil Manzano als quarts de final de Copa jugats al Camp Nou. I per reforçar la seva observació, va posar un exemple: "Tinc Diego Rico amb la tíbia oberta d'un tac."

La teoria d'Alguacil és que des de l'arribada de Xavi els blaugranes han guanyat en agressivitat i intensitat, sense especificar quant de temps cal retrocedir per trobar un Barça amb les mateixes característiques. L'empenta i el ritme incansable de peces fonamentals en la regeneració de l'actual equip culer, com Araujo i Gavi, poden reforçar aquesta percepció del tècnic d'Orio. No obstant, té el suport de les dades?

Grogues en els paràmetres habituals

Quan falten dos partits perquè els blaugranes tanquin la primera volta de la Lliga, els futbolistes del Barça han vist 40 targetes grogues. Mantenint la mitjana, doncs, estaran entre les 80 i les 90 a finals de la Lliga.

Són estadístiques que es mouen en els paràmetres habituals, per sota inclús del curs passat o la temporada en què esclata la pandèmia: 96 i 92 grogues, respectivament. És cert que l'únic curs sencer amb Ronald Koeman a la banqueta va suposar un descens notable fins a les 70 grogues, però també va coincidir amb la disputa dels partits a porta tancada, un factor que asserena els ànims dels actors.

A més, cap jugador ha complert el cicle de 5 targetes grogues. Com a dada, Araujo en porta 4, les mateixes que Dembélé, Busquets i Ferran Torres, i Gavi, 3.

Vermelles, per sobre de la mitjana

En el capítol de les expulsions, en canvi, els àrbitres ja han ensenyat 5 targetes vermelles a jugadors blaugranes. Les mateixes que en tot l'any passat i tres més que la Lliga de Koeman. Tres per doble groga, la més recordada la de Lewandowski a Pamplona, i dues de directes, com la de Ferran Torres al Metropolitano.

Durant els partits és habitual veure el tècnic de Terrassa demanant als seus jugadors augmentar les revolucions sense perdre el cap. A l'àrea tècnica veïna, això no ha passat desapercebut.

Anar al contingut