Gran decepció blaugrana a l'euroclàssic
Els jugadors del Madrid celebren el pas a la final four (EFE)

El Barça perd contra el Madrid i no repetirà presència a la gran final

Víctor LavagniniActualitzat

El Barça es va conxorxar a Colònia per tornar a disputar la final, però ha perdut en el cara o creu de l'euroclàssic i diu adeu al gran objectiu de la temporada.

El partit ha estat igualat els primers quinze minuts, amb alternances en el marcador i un intercanvi de cops que ha afavorit els blaugranes en el tram final del segon quart.

El Madrid, sense percentatges de tir exterior, 3 de 14, s'ha vist superat per Brandon Davies a la pintura i per un Mirotic que ha anotat 14 punts en 14 minuts. Els blancs, sense fluïdesa en el seu atac, els blaugranes amb més ritme, 45 a 34: onze punts marcaven les diferències en el descans.

El Madrid no s'ha rendit i ha remuntat 13 punts en la represa gràcies a una gran defensa --ha deixat al Barça en onze punts en el tercer quart-- i a l'encert en atac. Un parcial de 2 a 19 ha avançat els blancs de 6, i això ha fet que l'equip de Laso tingués la iniciativa fins al minut 40.

Els blancs han tingut el ritme amb Llull i un destacat Causeur, 18 punts, i han guanyat la batalla del rebot. Al final del matx els blancs han sortit guanyadors de l'intercanvi de cistelles, 83 a 86.

L'Efes de Micic i Larkin, primer finalista

L'actual campió, l'Efes d'Istambul, és el primer finalista de la final a quatre 2022. Els turcs s'han desfet de l'Olympiacos per 74-77 amb una gran actuació dels seus bases determinants, el serbi Vasilije Micic (15 punts), clau en el triple final que silenciat els 12.000 grecs que hi havia a la graderia de l'Stark Arena, i el nord-americà Shane Larkin (21 punts). Com a dada, només han anotat sis jugadors dels actuals guanyadors del torneig. Poc repartit, però l'Efes segueix tenint molt de talent.